Сьогодні у Рівному святкуватимуть незвичайне весілля. Свої долі поєднають люди з особливими потребами Юрій Островський та Уляна Унгурянова. Молодята навіть танцюватимуть перший подружній танець.

на фото Юрій Островський

Історію кохання Юрія та Уляни нам розповіла їхня “хрещена мама” Алла Рабічук, голова правління громадської організації “БРІС”. Ще перед початком розмови, жінка наголосила, попри те, що Юрій фізично не може нічого робити, він надзвичайно добра, розумна та цілеспрямована людина. Має вищу юридичну освіту, закінчив Острозьку академію. Він – професіонал своєї справи. Жінка зізнається, з Юрою вони часто розмовляють, радяться, дискутують та навіть сваряться. Він завжди відстоює свою точку зору. А ще, він неймовірно сміливий, цілеспрямований та працьовитий.

ЧИТАЙТЕ ПРО ВЕСІЛЛЯ ОСОБЛИВИХ МОЛОДЯТ:

Незвичайне весілля у Рівному: молодята на візках кружляли в першому танці [ФОТО, ВІДЕО]

– Юра родом із села під Луцьком. Там за ним «доглядала» сестра. Але чого цей чоловік натерпівся з нею, без сліз не розкажеш, – каже Алла. – Юрій жив у літній кухні, бо сестра не приймала його в хату. Била, знущалася, забирала грошову допомогу, яку він отримує. Тільки вирвавшись із того пекла, він побачив, що таке нормальне людське життя та хороше ставлення.

Нині ж, розповідає Алла Рабійчук, Юрій Островський живе повноцінним життям. Натискаючи клавіші носом, підборіддям та затиснутою в роті паличкою, багато працює з комп’ютером. Робота в Інтернеті допомагає заробляти на життя. Також всесвітня павутина дає йому змогу спілкуватися із людьми, які, як і він, мають обмежені можливості.

– Саме в Інтернеті він і познайомився з Уляною. Сталося це більше року тому. Дівчина родом із Кривого Рогу. Батьків вона уже немає. Жила в квартирі з братом. Той добряче випиває, забирав у неї гроші… Словом, теж натерпілася, – продовжує жінка. – Якщо Юра має вади з народження, то Уляна стала інвалідом у 20-річному віці. Пересуватися вона може, хіба що повзаючи по квартирі.

Тривалий час кохання цих двох особливих людей розвивалося в Інтернеті. Аж якось Юрій зізнався Аллі, що до нестями кохає Уляну, і хоче, аби вона приїхала до нього.

У Кривому Розі знайомі допомогли дівчині сісти на потяг. Алла зустріла її у Рівному. І вже після двох днів, проведених разом, вони повідомили жінці, що вирішили одружитися. Наголосивши, що усвідомлюють усю серйозність та відповідальність свого вчинку.

– Вони сказали мені: “Розуміємо, що ми обоє інваліди, і буде не легко, але жити один без одного буде ще важче”. Вони вірять у Бога, долю і в те, що все у них буде добре. Юрій та Уляна по справжньому щасливі. Аби організувати святкову церемонію, я поставила на ноги чи не пів міста. В результаті наші молодята матимуть і урочисту церемонію розпису, і весільний банкет, і навіть перший танець молодят. Візочки з подружжям у танці кружлятимуть діти, – завершує Алла Рабійчук.

Марія МАРТИНЮК