Вже третій рік поспіль в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У цей час прийнято вшановувати подвиг усіх тих, хто віддав своє життя за Україну та боровся за її волю. Зараз, як і багато років тому, кулі знову сіють смерть…
Так, координатор всеукраїнської мережі «Вільні Люди» у Рівненській області Олександр Онищук наголошує, що за Україну боролися і вояки УПА, подвиг яких, також варто вшанувати в ці дні.

— 8 — 9 травня — це дні скорботи та пам’яті, адже поки точиться боротьба за вільну Україну, ми втрачаємо найкращих її синів. На жаль, наразі бачимо, що окупація і досі залишилася, лише змінилися прапори та ті, хто їх підіймає. І зараз наші хлопці на Сході продовжують величну боротьбу воїнів УПА за мирне небо над нашою країною. Ми не маємо права забути всіх тих, хто віддав своє життя, аби наші діти не відчули на собі весь жах війни. Але сьогодні наші думки та молитви за тих, хто під свистом куль показує всю ціну волі та нашого життя, хто щодня жертвує собою. Тому в ці дні хотілося б, аби кожен із нас переціонив нашу історію і сьогодення та зрозумів усю ціну мирного неба, яке обовязково настане над Україною. Вшануймо тих, хто поліг за Батьківщину та молімося за тих, хто продовжує боротьбу, – підкреслює Олександр Онищук.

на правах реклами