Держава заборгувала Вараському підприємству понад 20 мільйонів гривень різниці в тарифах. Адже законодавством передбачено виділяти субвенції із держбюджету місцевим скарбничкам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії і комунальних послуг та тарифами, що затверджувалися, або погоджувалися органами державної влади.

Відтак, депутатський корпус Вараша неодноразово звертався до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо цього. Мовляв, більше 20 мільйонів гривень, які держава досі не відшкодувала КМКП – значна сума для підприємства. 3 травня 2017 року до Вараської міської ради надійшла відповідь від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, де зазначено наступне:

«Мінрегіоном розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Питання погашення у 2017 році різниці між фактичною вартістю та тарифами на теплову енергію, послуги з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем), що вироблялися, транспортувалися і постачалися населенню), яким визначається механізм проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах».

Як стало відомо, наразі цей проект постанови погоджено із зацікавленими центральними органами виконавчої влади та підготовлено для подання на розгляд до Кабінету Міністрів України. У разі ж, якщо Кабмін її прийме, держава повинна компенсувати Кузнецовському міському комунальному підприємству більше 20 мільйонів гривень різниці в тарифах, повідомляють у міськраді.