Заступника начальника підрозділу одного із районних відділень поліції ГУНП в Рівненській області, який вчинив корупційний злочин, судитимуть. Обвинувальний акт щодо цього прокуратура скерувала до суду.

Слідчими прокуратури та процесуальними керівниками встановлено, що капітан поліції вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 300 дол США від громадянина за повернення йому автомобіля, вилученого у ході розслідування кримінального провадження за фактом ДТП.

Нагадаємо, це сталося у березні 2017 року. Відтак, дії підозрюваного кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням).

Щодо вказаної особи судом за клопотанням прокуратури застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Також працівник поліції нині відсторонений від займаної посади.

Міру покарання для нього визначить суд. За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.