Раніше судимий за крадіжки та злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків, 23-річний дубенчанин почав стріляти в себе в дома. Сусіди, почувши постріли викликали поліцію. Це сталося після опівночі 12 травня на вулиці Підборці у Дубно.

Коли ж на місце приїхали правоохоронці, чоловік направив на них пістолет, а згодом почав стріляти з вікна будинку.

Згодом дубенчанина доставили у лікарню для медичного обстеження на стан сп’яніння, проте він відмовився від його проходити. Втім за зовнішніми ознаками було видно, що чоловік напідпитку.

Під час інциденту ніхто не постраждав. Зловмисник мав при собі стартовий пістолет марки «Ekol Alp», що споряджається холостими патронами калібру 9 мм.

Також з’ясувалося, що чоловік вже не вперше скоює подібні злочини. У лютому слідчі направили на розгляд суду три кримінальні провадження по обвинуваченню його у двох аналогічних порушеннях та спричиненні тілесних ушкоджень поліцейському. Окрім того, 23-річний мешканець Дубна — раніше судимий за крадіжки та злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Наразі він перебуває під адміністративним наглядом, однак протягом останнього року дев’ять разів порушував його вимоги.

За фактом опору працівникам правоохоронного органу під час виконання службових обов’язків слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Найсуворіше покарання за її санкцією – дворічне ув’язнення. Вирішується питання про повідомлення молодику про підозру у вчиненому кримінальному правопорушенні, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.