Школу профорієнтації для діток із синдромом Дауна «BabySun» відкриють у Рівному 21 травня.

Діяльність закладу буде спрямована на якісну реабілітацію, адаптацію і соціалізацію особливих дітей. Потрібну інформаційну підтримку отримають і батьки сонячних дітей. З допомогою галузевих експертів вони дізнаються про всі права та нові можливості для їхньої дитини.

Нині ж дітки з синдромом Дауна відвідують різні школи для особливих дітей. Втім, вони не отримують тих практичних навиків, які б допомогли їм відчувати себе повноцінними людьми, зокрема, досягти максимального професійного зростання.

Відтак, у начальному центрі профорієнтації діти щоденно будуть займатися зі вчителями реабілітологами та іншими спеціалістами. Діти старшої вікової категорії  зможуть навчитися прибирати, готувати і багато іншого. Навчальний центр професійної орієнтації допоможе дітям вести самостійний спосіб життя у майбутньому. Зокрема, підготовку здійснюватимуть за напрямками робота в офісі, у кафе, кухня і побутово-господарські роботи.

Нагадаємо, щороку у нашій країні народжується близько 450 дітей із зазначеною генетичною аномалією. Відтак, очільники проекту мають на меті створити школу профорієнтації для «сонячних» дітей, навчання у якій зможе забезпечити їм повноцінне життя, зокрема, допоможе знайти роботу в майбутньому.