400 тисяч гривень виділили з бюджету Рівного у вигляді субвенції Рівненському району. Відповідне рішення депутати міськради підтримали під час засідання сесії 16 травня в рамках внесення змін до бюджету Рівного на 2017 рік. Ці кошти спрямують на відшкодування перевезення пільгових категорій населення за маршрутом “Рівне – Садові ділянки”.

Втім, їх не вистачить, аби компенсувати вартість перевезення усіх пільговиків, каже начальник обласного управління транспорту та звязку Федір Мисюра.

– Нині вартість проїзду з Рівного у Садові ділянки становить 10 гривень. За попередніми підрахунками, які проводили, в день за цим маршрутом їздить приблизно до 1000 пільговиків, здебільшого, пенсіонерів. Відтак, для відшкодування їх перевезення потрібні величезні кошти, яких ані з міського, ані з районного бюджету в повному обсязі виділити не зможуть. Тому ще у 2016 році ми домовилися із перевізниками, що їм частково відшкодовуватиме вартість перевезення пільговиків. Натомість вони впродовж усього року возитимуть їх за півціни, тобто, за 5 гривень. Нині міські депутати прийняли рішення про надання 400 тисяч гривень субвенції на ці потреби, – пояснює Федір Мисюра.

А також додає, що якщо компенсувати повну вартість проїзду пільговиків перевізникам, то цієї суми вистачить приблизно на 40 днів.

Нагадаємо, раніше пільгові перевезення компенсовували з держбюджетом. Втім впродовж останніх років цю функцію переклали на міські скарбнички.