Романтичний вальс, пристрасне танго та інші запальні танці впродовж 14 годин представляли в Рівному майже півтори тисячі танцюристів із усієї України. Так цьогоріч у місті пройшов ювілейний, п’ятий Всеукраїнський турнір зі спортивно-бальних танців «Крок до зірок». Як це було — у нашому матеріалі.

Цьогорічний конкурс б’є рекорди, переконують організатори.

– Впродовж дня гості свята могли спостерігати яскраві виступи, відчути позитивні емоції і ми підготували для всіх приємні сюрпризи. Адже з кожним роком турнір набуває популярності та до нього долучається дедалі більше учасників. Так, цьогоріч до нас вперше завітали танцюристи з Харкова та Кропивницька. Також три рівненські клуби представили рекордну кількість учасників від одного колективу. До речі, найменша учасниця теж рівнянка, їх лише 3 роки, – розповідає організатор турніру Віталія Алєксєєва.

А також додає, що цьогоріч у змаганнях була рекордна кількість учасників – майже півтори тисячі танцюристів із усієї України.

– Також до нас приїхали судді з різних областей. Окрім того, захід мав чимало сюрпризів. Так, із показовим виступом на паркет вийшла пара з Харкова. А спеціальним гостем свята став відомий рівненський виконавець Микола Бобрик. Особливі цьогоріч і кубки, які отримали переможці. Їх спеціально розробляли для нашого турніру в Слов’янську. Визначали найкращих танцюристів у кожній віковій категорії і класифікації. Хоча я вважаю, що ті, хто вийшли на паркет, вже переможці. А цим заходом ми підсумовуємо річний навчальний процес усіх, хто займається спортивно-бальними танцями. Приємно, що останнім часом Рівне стає своєрідною танцювальною столицею України, адже проводиться чимало хореографічних заходів, фестивалів і конкурсів, – зазначає Віталія Алєксєєва.

Привітав учасників свята і співак Микола Бобрик, а також побажав всім удачі та перемоги найкращим.

У тому ж, що Рівне вже достойне звання танцювальної столиці не сумнівається і заступник голови облради Олексій Бучинський.

– У нашому місті активно розвиваються спортивно-бальні танці, відбуваються конкурси, турніри й всеукраїнського масштабу. Думаю, що ми зробимо все можливе, аби Рівне могло приймати і міжнародні танцювальні чемпіонати. Нині ж обласна і міська влада поставили собі за мету відродити спорт, як в Рівному, так і в районах області. Перш за все, хочемо все таки збудувати сучасний спортивний комплекс на вулиці Макарова в Рівному, щоб там можна було, як займатися нашим спортсменам, так і проводити змагання різних рівнів. Наразі під нього вже відведена земля. Передбачається, що цьогоріч ми зможемо виділити кошти на те, щоб змінити та доробити проектну документацію і тоді можна буде говорити про точну вартість будівництва такого комплексу. Але те, що він нині необхідний Рівному — це факт. Тому плануємо, не лише виділяти кошти з міського та обласного бюджетів, але й подати цей проект на участь у конкурсі фінансування за державною програмою розвитку регіонів. Це вже можливо зробити в 2018 році. Якщо конкурс вдасться виграти, на що щиро надіюся, то в наступному році зможемо розпочати й роботи з будівництва. А поки що підтримуємо ті заклади, що є, і наших спортсменів, – каже Олексій Бучинський.

До підтримки турніру вже другий рік поспіль долучається і депутат Рівненської міськради Олег Карпяк.

– Приємно, що в нас така талановита молодь і що є турніри, які допомогають дітям спробувати свої сили та проявити себе. Тому я із задоволенням долучився до підтримки цих змагань, адже вважаю, що спорт, танці та всі позитивні види проведення дозвілля наших дітей потрібно всіляко підтримувати та розвивати. І цьогорічний турнір «Крок до зірок» це ще раз довів. Адже скільки позитиву та емоцій подарували танцюристи під час своїх виступів. Особливо, коли на паркет вийшли найменші учасники, це просто не передати словами. Дивлячись на них розумієш, що все це не дарма і Рівне справді має ким гордитися, – вважає Олег Карпяк.

Завершилися змагання нагородженням переможців і учасників, які отримали подарунки та відзнаки.

Нагадаємо, традиційно, свято краси, грації та танцю «Крок до зірок» приурочене до дня захисту дітей.

З кожним роком до нього долучається все більше учасників із різних куточків України.