Збудувати об’їзну кільцеву дорогу просять навколо Рівного. Петиція щодо цього опублікована на сайті міськради.

Автор ініціативи Олександр Хмельничий зазначає, що це дозволить розвантажити Рівне від великого вантажного транспорту.

– Великоваговий вантажний транспорт рухається фактично містом, зокрма вулицями Макарова, Романа Шухевича та Дундича. Цим самим розбиває дороги і створює незручності рівнянам, які живуть на цих вулицях. Наразі транзитна вантажівка, яка, скажімо, зі сторони Луцька їде на Львів, змушена повертати на Млинівську, рухатись вулицею Макарова і вже потім — на Дубно. З Луцька на Київ доведеться їхати Млинівською в інший бік, потім вулицею Князя Володимира, повертати на вулицю Романа Шухевича та по Дундича виїжджати в бік Корця. Зважаючи на те, що фури їдуть в основному вночі, уявіть, як спиться мешканцям цих вулиць, – наголошує Олександр Хмельничий.

Тому пропонує збудувати об’їзну дорогу, яка б з’єднувала львівський і киїівський напрямки та мала б бути добудована, з’єднавшись із дорогою на Луцьк.

– Таким чином місто опиниться, так би мовити, в кільці, що дасть змогу великовантажному транспорту об’їжджати Рівне в будь-якому напрямку. Це в свою чергу поліпшить екологічну ситуацію в місті. Рівняни ж із вулиць Шухевича, Макарова та Дундича отримають спокій, а місто позбудеться головного болю у вигляді розбитих фурами доріг, – вважає він.

Наразі петицію підтримали д60 рівнян. Для того ж, аби ініціатива потрапила на розгляд міських чиновників потрібно 300 підписів. Ініціативу можна підтримати на сайті міськради до 19 червня.