Небезпечна рослина борщовик, яка роз’їдає шкіру, в Рівному росте по сусідству з будинками на вулиці Макарова.

Користувачі соцмереж зазначають, що в цьому мікрорайоні міста завжди багато людей, гуляють маленькі діти. Тим часом комунальні служби не реагують і небезпечну рослину нейтралізувати нікому.

Рівне, навпроти ТРЦ Екватор росте рослина "Борщовик"Ця рослина роз'їдає шкіру до жахливих наслідків.В районі завжди ба…

Опубліковано Ревізор Рівне . Вилка 17 червня 2017 р.

Нагадаємо, борщовик — отруйна рослина, яка сягає висотою до двох метрів і більше.
Його листя та інші частини стебла можуть викликати небезпечні опіки. Коли сік потрапляє на шкіру, то через декілька годин, а то й днів вона червоніє. При сильних опіках піднімається температура, починається лихоманка, з’являються виразки. Після лікування на їх місці залишаються темні плями.

Можливі й смертельні випадки після контакту з борщовиком. Особливо, якщо вражаються рот чи горло. Найчастіше від борщовика потерпають діти.

Якщо ж контакт із розслиною вже спричинив подразнення, головне, скоріше змити отруту з  тіла. Якщо реакція все-таки виникла, існує багато способів зменшити свербіння і підсушити пухирі, що вискочили на шкірі.  Зазвичай реакція виявляється відразу або незабаром після контакту з рослиною.

При опіках борщовиком рекомендується густо намилити уражене місце господарським милом і змити лосьйоном, що містить спирт. У жодному випадку не розтирайте уражене місце. Так ви можете рознести подразнюючу речовину буквально по всьому тілу. Особливо важливо не доторкатися до обличчя та очей. До того ж розтирання стимулює кровоток, а значить, надходження до ураженого місця нових і нових речовин, що підтримують запалення.

Як при будь-якому запаленні, полегшення принесуть холодні компреси або прикладання льоду до уражених місць.