Закордонні біометричні паспорти з 1 липня видаватимуть у рівненському ЦНАПі. Як повідомила керівник ЦНАПу Юлія Шигорєва, передбачається, що в день прийматимуть приблизно до трьох сотень людей.

– Видавати пластикові закордонні паспорти розпочнемо з 1 липня. А для того, щоб уникнути ажіотажу вже розпочали реєстрацію усіх охочих отримати такий паспорт. Передбачається, що ми зможемо приймати до 300 людей у день. Для цього нині облаштували 5 робочих місць. У планах зробити ще шосте за зекономлені кошти, – зазначає Юлія Шигорєва.

За словами керівника установи, вартість послуги буде не дорожча, ніж нині в державних підприємствах.

– Термінове виготовлення закордонного паспорту нового зразку, тобто, за 10 днів, коштує 810 гривень. Вартість отримання такого ж документу за 20 днів обійдеться у 557 гривень. Виготовити ж паспорт громадянина України можна за 277 гривень в звичані строки, або ж за 500 гривень – терміново, – додає Юлія Шигорєва.

Нагадаємо, для того, щоб надавати такі послуги представники ЦНАПу просили міських обранців збільшити чисельність працівників, зокрема юристів. Відтак, під час засідання сесії міськради, яка відбулася 15 червня, депутати підтримали пропозицію. Отож тепер у ЦНАПі працюватиме 74 особи.

Також передбачається, що згодом режим роботи ЦНАПу продовжать до 20 години.

Вікторія РИЧКО