Приміщення навчального закладу, вартістю 342 тисяч гривень, повернули в комунальну власність за втручання прокуратури Рівненщини.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищим господарським судом України підтверджено законність рішення суду 1 інстанції, яким зобов`язано підприємця звільнити та повернути загальноосвітній школі частину приміщення, площею 145,4 кв м вартістю 342 тис грн.

Мова йде про нежитлове приміщення будівлі Спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 29 у м. Хмельницький. Його орендар (фізична особа-підприємець) використовував усупереч вимогам Закону України «Про освіту» не для навчально-виховних цілей.

На виявлені порушення законодавства відреагували місцеві прокурори, заявивши до суду позов про розірвання між органом місцевого самоврядування договору оренди будівлі та повернення її у комунальну власність.

Позовні вимоги прокуратури були повністю підтримані рішенням суду 1 інстанції, однак у подальшому за апеляційною скаргою орендаря було скасоване Рівненським апеляційним господарським судом.

Відтак, прокуратура Рівненської області оскаржила це незаконне рішення суду апеляційної інстанції. Його, за результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України скасував та залишив у силі рішення суду 1 інстанції. Цим підтвердив законність позовних вимог органів прокуратури про повернення школі приміщення, повідомляють у прокуратурі.