Групу громадян, які планували здійснити провокації у центрі Києва – поруч з однією з дипломатичних установ Республіки Польща в Україні, затримали правоохоронці 7 липня.

Як повідомив на своїй сторінці в “Фейсбук” голова НП України Сергій Князєв, за наявною інформацією, це ще один з елементів “гібридної” війни з боку Російської Федерації проти нашої держави.

Основна мета провокації – підірвати добросусідські стосунки України та Польщі, а відтак – дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти.

Затримано понад два десятки несвідомих громадян, які могли стати інструментом в руках кремлівської пропаганди.

У затриманих вже вилучили зброю, набої, газові балончики, електрошокери, ножі, розпалювальні суміші, маски, плакати та інше знаряддя, заготовлене для здійснення провокацій.

Все це готувалося для створення “правильної картинки” для європейських ЗМІ – про безлади біля консульського відділу Республіка Польщі у центрі столиці України.

Вже розпочато кримінальне провадження за замах на вчинення хуліганства – за ч. 1 ст. 15 і ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України.

Національна поліція України докладе максимум зусиль, аби подібні проплачені перформанси ніколи не стали на заваді дружніх стосунків між нашими країнами.