Найстаріший український рок-фестиваль “Тарас Бульба” впродовж трьох днів проходив у місті Дубно, що на Рівненщині. Так, до райцентру з’їхалися відомі виконавці не лише з України, але й сусідніх країн, а гості фесту мали можливість “відірватися” під рок-музику в різних її проявах – від важкої, до фолкової, експериментальні дійства та арт-перформанси.

У конкурсній програмі змагалися 14 команд із різних куточків України. Радували слухачів і зіркові гості свята. Зокрема, гурт «Борщ», заснований екс-учасниками «ВВ» Юрієм Здоренком та Олександром Піпою ще у 2003 році, «Мотор’Ролла», «Вій» та «ДримбаДаДзиґа». Також на головній сцені виступили й гості з Молдови «INFECTED RAIN» та гурт «DZIЕCIUKI» із Білорусі.

– Фестиваль “Тарас Бульба” повернувся після трирічної паузи, яка була вимушеною. Зокрема, це пов’язано з економічними питаннями та з ситуацією в країні загалом. Ми максимально намагаємося підтримати українську культуру і такий її прошарок, як рок-музику. А цьогоріч дещо змінили формат фесту, встановивши дві сцени – головну та альтернативну. Основна ж ідея фестивалю – це все-таки конкурс молодих виконавців. Цьогоріч ми прослухали 128 команд. У результаті  за звання переможців змагалися 14 гуртів. Серед них і обирали найкращих, – зазначив виконавчий директор фестивалю Микола Арсенюк.

А також додає, що «родзинкою» цьогорічного фестивалю став Тарас Бульба, як книжковий персонаж.

– Гріх було б не скористатися такою літературною можливістю. Тож ми запросили відомого письменника Василя Шкляра. Він не лише є автором патріотичних творів, а й має відношення до «Тараса Бульби», адже  переклав українською мовою першу редакцію цієї повісті (до цензури) Миколи Гоголя. Також долучилися до заходу й інші митці – кобзар Тарас Компаніченко та лірник Андрій Ляшук, – каже Микола Арсенюк.

А на гостей фестивалю чекала й нічна варта та низка тематичних заходів. Організатори запевняють, що неймовірні емоції і драйв від того, що відбувалося на сцені та поза нею, отримали всі присутні на заході.

джерело фото: газета "Дзеркало плюс"