Нові дитячі майданчики обіцяють встановити в Рівному вже до кінця цього року. Щоправда, якщо задовільнити бажання всіх, то на ці потреби потрібно більше 9 мільйонів гривень. Стільки для дитмайданчиків у бюджеті немає, натомість планують виділити суму майже вдвічі меншу.

Як розповіла заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська згідно даних управління ЖКГ, за останні два з половиною роки в місті встановили 151 дитячий дворовий майданчик.

– Нині ж ми звернулися до голів фракцій, аби вони надали свої побажання, також врахували звернення громадян щодо встановлення дитячих майданчиків. Відтак, наразі створена інтерактивна карта дитячих майданчиків. Вона показує три основні шари: майданчики, які встановлені в Рівному за останні два з половиною роки, ті, що вже мають проекти (таких 35), та ті, що просять рівняни – це ще 145. Тим часом орієнтовна вартість встановлення одного майданчика – 52 тисячі гривень. Якщо задовольнити всі побажання, то місту потрібно віднайти в бюджеті майже 9 мільйонів, щоб одномоментно встановити ці дитячі майданчики, – додає вона.

Розробник карти Назарій Поліщук зазначив, що ідея її створення з’явилася тоді, коли члени депутатської комісії побачили спроможність бюджету міста поставити 60 дитячих майданчиків. У той час, як пропозицій є втричі більше.

– Суть нашої роботи полягає в тому, щоб показати не тільки те, де люди хочуть встановити майданчики, але й де для цього є нагальна потреба, але менш ініціативні мешканці, – наголосив Назарій Поліщук. – У пріоритеті будуть ті будинки, де проживає більше населення.

Отож, нині тимчасова депутатська комісія, яка має сформулювати остаточний перелік адрес для встановлення дитячих майданчиків у Рівному, звертатиме увагу на побажання мешканців, які звертались щодо встановлення майданчиків і враховуватиме думки депутатів. Перевагу надаватимуть тим будинкам, де чисельність мешканців, а відповідно і дітей, більша. Там, де не було майданчиків, встановлять нові з усіма гойдалками та гірками. У тих місцях, де вже є кілька елементів, – доукомплектують.