Вдруге за невеликий відрізок часу зустрічалися дві найсильніші чемпіонату України. Спершу «Динамо» та «Шахтар» зустрічалися в Суперкубку, а тепер і у другому турі УПЛ.

Матч у Харкові більш активно розпочали динамівці. Стартові хвилини вони намагалися контролювати м’яч, але перший небезпечний момент створив «Шахтар». Марлос фінтами порозкидав своїх опонентів, але переграти Коваля не зумів. Максим, до речі, дуже впевнено провів цей матч, посадивши на лаву запасних Артура Рудька. Наприкінці першого тайму форвард «гірників» Факундо Ферейра мав змогу зрівняти рахунок, але кіпер динамівців знову врятував свою команду. На перерву команди пішли в роздягальню за мінімальної переваги гостей.

На другий тайм тренери команд замін не зробили. Одразу на 46 хвилині киянам вдалась атака в декілька дотиків. Гармаш навісив з флангу в центральну зону штрафного майданчика, де Мбокані переграв на другому поверсі Кривцова, та поцілив під штангу воріт «Шахтаря». Пятов міг лише очима провести м’яч.

Пауло Фонсека одразу зняв з гри Тараса Степаненка та випустив на допомогу до Ферейри Коваленка. Однак, саме «Динамо» могло подвоювати рахунок, просто фантастичний удар вдався Дерлісу Гонсалесу, однак м’яч після пострілу парагвайця прийняла на себе поперечина воріт «Шахтаря».

В другій половині другого тайму «Шахтар» просто насів на ворота гостей. Небезпечний удар завдав Тайсон, але Коваля також від голу врятувала поперечина.

Останню нагоду зрівняти рахунок мав Дентіньо, але бразилець пробив значно вище воріт «Динамо».

Як підсумок 0:1, кияни перемогли гірників. «Шахтар» перервав свою вражаючу серію та не забив у ворота суперників вперше за 54 матчі УПЛ. Останньою командою, яка тоді не пропустила, був «Дніпро» ще 2 роки назад.

Щодо «Динамо», то вони можуть з гарним настроєм готуватися до матчу Ліги чемпіонів проти швейцарського «Янг Бойзу».

Шахтар – Динамо 0:1

(Гол – Мбокані  46 хв.)

Склади команд:

Шахтар: Пятов — Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі — Алан Патрик (Бланко-Лещук, 86), Степаненко (Коваленко, 65) — Марлос, Бернард (Дентиньо, 78), Тайсон — Ферейра

Динамо: Коваль — Морозюк, Віда, Хачеріді, Кадар — Ярмоленко, Сидорчук, Шепелєв, Гонсалес (Циганков, 71) — Гармаш (Корзун, 80) — Мбокані (Беседін, 77)

Попередження: Марлос — Гонсалес, Коваль, Хачеріді, Сидорчук, Корзун

Рівненський «Верес» вперше в рамках УПЛ зіграв домашній матч. По причині реконструкції домашнього стадіону «Авангард», рівняни мінімум найближчі два сезони гратимуть на львівській «Львів Арені». Вболівальники господарів намагалися створити максимальну домашню атмосферу для своїх улюбленців. З Рівного був організований спеціальний потяг у Львів, також на гру прихильники «Вересу» добиралися автобусами та власними автомобілями.

Сама ж гра розчарувала. «Верес» другу гру поспіль проводить «суху» гру. Наставник «Вересу» зробив декілька замін в порівняні з першою грою. У стартовому складі Морозенко замінив Кучерова, Гринь Сергійчука, а замість Геннадія Пасіча на лівому фланзі атаки вийшов Западня.

Слід зазначити, що брати Пасічі другу гру поспіль поки не можуть увійти в гру команди, а головна надія рівнян Руслан Степанюк знову провів матч без м’яча.

Перший тайм пройшов практично без моментів хоч і під невеликою територіальною перевагою гостей.

У другій половині матчу «Верес» мав декілька моментів забити гол. Євген Пасіч з вигідної позиції не влучив у ворота «Олександрії», а Морозенко небезпечно пробивав зі штрафного.

Знову нулі, «Олександрія» готується до матчу Ліги Європи проти румунської «Астри», а «Верес» буде намагатися у наступному турі забити свій перший м’яч у чемпіонаті у двобої з «Олімпіком».

Верес — Олександрія 0:0

Верес: Бандура — Адамюк, Іщенко, Борзенко, Сімінін — Карасюк, Морозенко — Є.Пасіч (Котляр, 78), Степанюк, Западня (Г.Пасіч, 12) — Гринь (Сергійчук, 66)

Олександрія: Паньків — Чеботаєв, Гітченко, Басов, Бацула — Каленчук, Запорожан — Козак (Старенький, 56), Грицук (Банада, 79), Полярус (Пономар, 70) — Сітало

Попередження: Є. Пасіч — Чеботаєв

Другу поспіль перемогу на виїзді здобула «Сталь». Цього разу не встояв одеський «Чорноморець». Майже весь відрізок часу ігровою та територіальною перевагою володіли одесити.

Новачок господарів Олексій Антонов знову не вийшов на поле з перших хвилин. Найкращий момент у першому таймі мав Третяков, але м’яч після його удару полетів над поперечиною.

У другому таймі можливість відкрити рахунок втратив Ковалець, але він пробив у стійку воріт.  Зрештою на 77 хвилині Орест Кузик після прострілу партнера пробив кіпера одеситів Безрука.

Спроби «Чорноморця» зрівняти рахунок не увінчались успіхом, як підсумок дві поразки поспіль для господарів, дві перемоги поспіль для гостей.

Чорноморець — Сталь 0:1

Гол: Кузик, 74

Чорноморец: Безрук — Зубейко, Азацький, Рахманов, Норенков — Ковалець (Серденюк, 72), Політило — Машнін (Каверін, 46), Мусолітін (Антонов, 58), Третяков — Хобленко

Сталь: Пеньков — Тимчик, Данієлян, Грачьов, Месхі (Якимів, 67) — Михайліченко, Є. Малакян (Костенко, 88), Г. Малакян, Кузик — Мисик — Щебетун (Книш, 55)

Попередження: Мусолітін, Політило, Ковалець, Антонов — Данієлян, Пеньков, Г. Малакян, Якимів

«Карпати» не змогли перемогти полтавську «Ворсклу». Хоча перший момент був за господарями, Чачуа на перших хвилинах потрапив у стійку. Відрізу тут зіграв принцип «Не забиваєш ти – забивають тобі», полтавці, а саме Коломоєць після пасу Шарпара відкрив рахунок. До честі господарів, слід зазначити, що вони відразу відігрались. Худоб’як знайшов пасом Рібаса, уругваєць зрівнює і 1:1 на полі. До речі перший «уругвайський» гол в історії УПЛ.

На початку другого тайму півзахисник львів’ян Аркес «подарував» м’яч Шарпару, останній свого шансу не змарнував, 1:2.

На останніх хвилинах матчу Одарюк збільшив перевагу гостей після розіграшу штрафного, 1:3.

У наступному матчі «Карпати» гратимуть з «Динамо», а «Ворскла» прийматиме «Зірку». Тренеру львів’ян Наварро є над чим працювати. Минулий матч показав, що в іспанця ще дуже багато роботи.

Карпати – Ворскла 1:3

Голи: Рібас, 17 – Коломоєць, 5, Шарпар, 49, Одарюк, 91

Карпати: Мисак — Мірошниченко, Перейра, Нестеров, Осман (Лобай, 79) — Голодюк (Караскаль, 57), Аркес, Худоб’як, Клець, Чачуа (Дебелко, 62) — Рібас.

Ворскла: Шуст — Даллку, Матвіенко, Пердута, Чеснаков — Шарпар, Скляр — Ребенок, Коломоець (Загорулько, 84) — Кулач (Кравченко, 59), Кадимян (Одарюк, 73).

Попередження: Перейра — Чеснаков, Шарпар, Скляр

«Зоря» знову не перемогла. Цього разу на дорозі став непоступливий «Маріуполь». Першими вперед у матчі вийшли гості. Яворський, скориставшись помилкою воротаря господарів Луніна, вивів гостей уперед.

У другому таймі наставник господарів Юрій Вернидуб провів подвійну заміну, замість Харатіна на полі з’явивися Калітвінцев, а Кабаєва змінив Опанасенка. Це принесло свої дивіденди, оскільки саме вищезазначені гравці і зрівняли рахунок. Калітвінцев віддав передачу на Опанасенка, а останній не залишив жодних шансів Худжамову.

Як висновок, команди розписавши нічию, так досі й не відчули смаку перемог у новому чемпіонаті.

Зоря — Маріуполь 1:1

Голи: Опанасенко, 70 — Яворський, 16

Зоря: Лунін — Гордієнко, Сваток, Прийма, Сухоцький — Гречишкін, Харатін (Калітвінцев, 46) — Бабенко, Пауліньо (Лунєв, 59), Кабаєв (Опанасенко, 46) — Кочергін

Маріуполь: Худжамов — Кірюханцев, Яворський, Вакуленко, Неплях — Рудика (Віценець, 81), Мішньов — Чурко (Болбат, 75), Кольцов, Кожанов (Білий, 90) — Кисіль

Попередження: Сухоцький

У Кропивницькому «Зірка» приймала учасника єврокубків «Олімпік». Гості, певно, думками вже були на матчі з грецьким «ПАОКом», оскільки дуже пасивно виглядали на цій грі. Команди явно грали на нічию, бо практично не створювали моментів біля воріт один одного.

Практично всі 90 хвилин на полі не відбувалося нічого цікавого. Емоції вирували лише на останніх хвилинах матчу коли гравці намагались влаштувати бійку. «Сухі» 0:0.

Зірка — Олімпік 0:0

Зірка: Паст — Качараба, Фатєєв, Ковальов — Полегенько, Драченко, Загальский, Чічіков (Панфілов, 77), Оганесян (Гедж, 84) — Прядун, Фаворов (Эсеола, 61)

Олімпік: Махарадзе — Лук’янчук, Шабанов, Кравченко, Немчанінов — Цимбалюк, Хомутов (Брикнер, 71) — Моха, Богданов, Шестаков — Біленький (Мігунов, 62).

Ярослав КОНОПЛЯСТИЙ