Анексований Росією Крим 28 липня залишився без електропостачання, його відновлюють.

Світла немає в Сімферополі і Сімферопольському районі, Ялті, Феодосії, Судаку, Керчі, Бахчисарайському районі і деяких інших населених пунктах. Найбільші об’єкти інфраструктури підключають до резервних джерел живлення, пише “Українська правда“.

Спрацювання протиаварійної автоматики призвело до відключення всіх чотирьох гілок енергмоста до Криму, повідомив т. зв.”міністр палива і енергетики Криму” Вадим Бєлік.

Втім, станом на 15:00 енергопостачання Криму відновили за двома з чотирьох гілок енергомоста з Краснодарського краю РФ, уточнив він.

“Керч, Судак, Феодосія вже під напругою. Дві лінії з чотирьох енергомоста ми вже запустили, працюємо далі”, – сказав Бєлік і додав, що електропостачання Криму відновиться повністю вже найближчим часом.

За попередньою інформацією ситуаційно-аналітичного центру Міненерго, причиною аварійного відключення ЛЕП стала висока температура повітря на Кубані, повідомляє ТАСС.

О 13:55 відключилися чотири повітряні лінії 220 кВ, що забезпечують перетікання потужності в кримську енергосистему. Енергосистема Криму і міста Севастополь “виділилися на ізольовану роботу з дефіцитом потужності близько 1 тис. МВт”.

“Сталося повне відключення електроенергії в Криму. Спрацювала протиаварійне автоматика в Краснодарському краї”, – сказав Бєлік.

Окупаційна влада сподівається, що світло повернеться в домівки кримчан до 16.00 п’ятниці. У МНС повідомили, що відключення енергопостачання поки не вплинуло на роботу соціально значущих об’єктів і об’єктів із масовим перебуванням людей. Рятувальники розгорнули оперативні штаби.

За даними “Крыминформ“, аварійне відключення електроенергії не позначилося на роботі Керченської поромної переправи і сімферопольського аеропорту, а мобільні оператори перейшли на автономні генератори.