Боротися зі сміттям у Рівному вирішили новою технікою. Так, для місцевого комунального підприємства “КАТП-1728”, яке надає послуги з вивезення відходів для частини мешканців міста, придбали новий сміттєвоз, вартістю майже два з половиною мільйони гривень, і 100 контейнерів за 800 тисяч гривень. Кошти на це виділили з міського бюджету.

Оновлювати матеріально-технічну базу підприємтсва планують і надалі, щоб воно могло обслуговувати більшу частину території міста. Тим часом із приватним підприємством “Санком”, яке також займається вивезенням відходів, у Рівному планують прощатися. Все через незадовільну роботу.

Нагадаємо, нині в Рівному послуги з вивезення сміття надає два підприємства — комунальне “КАТП-1728” та приватне «Санком», яке обслуговує більше 60% території міста. Втім, після зміни керівництва останнього у Рівному почалися серйозні проблеми зі сміттям. Чи не щодня мешканці нарікають на переповнені контейнери біля їх будинку та розтягнуті бездомними собаками пакети зі сміттям, які не вивезли вчасно у приватному секторі. Прохання налагодити роботу та почати вивозити сміття вчасно, ультиматуми міських чиновників, скарги рівнян і розривання договорів на “Санком-Рівне” не діють. Керівник підприємства Микола Горбачук лише розводить руками, мовляв, техніка ламається, вивозити нічим, втім обіцяє — виправимося. Щоправда, за 4 місяці цього так і не сталося. Відтак, у спеку рівняни потерпали від страшенного смороду від переповнених контейнерів, а в деяких подвірях вже у невивезених відходах навіть завелися щури.

Відтак, міські чиновники та депутати вирішили витіснити “Санком” із міста, якщо підприємство не почне якісно виконувати свої зобов’язання. Втім для цього потрібно мати, кому і чим вивозити сміття у Рівному далі.

Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко, нині з міського бюджету виділяють кошти на придбання нової техніки для “КАТП-1728”, аби поступово витіснити з міста “Санком”, на роботу якого нарікають мешканці.

– Для того, щоб замінити повністю “Санком” на придбання сміттєвозів і контейнерів для “КАТП-1728” потрібно в межах 20 мільйонів гривень. Ці кошти виділятимемо поступово. Наразі придбали один сміттєвоз і 100 контейнерів. Ще 100 контейнерів придбаємо найближчим часом, а в наступному році — ще щонайменше два сміттєвози. Зважаючи на те, що наступний конкурс на визначення компанії, яка вивозитиме сміття у місті, відбудеться весною, то до того часу хочемо максимально покращити матеріально-технічну базу “КАТП”. Адже нині “Санком” не робить нічого, аби залишитися працювати у місті та ситуація із вивезенням сміття, де надає послуги ця компанія — печальна. Тому будемо прощатися із цим підприємством, – заявив міський голова.

Нині ж, аби трохи покращити вивезення сміття у Рівному, за словами мера, у “Санкому” заберуть із обслуговування приватний сектор міста та будинки зі сміттєкамерами.

Тим часом за словами начальника “КАТП-1728” Ростислава Кралюка, це вже шостий новий сміттєвоз, придбаний для підприємства за останні роки.

– Вартість сміттєвоза становить 2 мільйони 480 тисяч гривень. Він вивозитиме відходи на території, яку обслуговує наше підприємство. Так само на вулицях міста, де ми надаємо послуги, розмістимо нові контейнери, – додав Ростислав Кралюк.