За безпекою у місті Вараш, що на Рівненщині, спостерігатимуть відеокамери від компанії “El-Roi”. Нині спеціалісти прокладають оптоволоконний кабель, за допомогою якого відбуватиметься високошвидкісна передача даних із камер відеоспостереження, що розміщені на вулицях міста, до аналітичних центрів.

Відбувається це в рамках реалізації проекту “Безпечне місто”, який ініціювали депутати міської ради. Основна мета програми — забезпечити громадський порядок і безпеку під час дорожнього руху та зменшити рівень злочинності у Вараші.

Як розповів директор ТОВ”El-roi” Андрій Петренко, спеціалісти компанії підібрали оптимальне обладнання, яке дозволяє якісно проводити якісну відеозйомку у вуличних умовах і швидко передавати дані в аналітичний центр для комплексного моніторингу.

– Ми маємо встановити 5 спеціалізованих камер при на в’їздах і виїздах у Вараш. Вони фіксують усі номери автомобілів, які проїжджають у межах зйомки відеокамер. Також є можливість за їх допомогою виявляти авто, які перебувають у розшуку — інформація щодо цього автоматично передається в аналітичний центр. До слова, таких центрів буде облаштовано два — у черговій частині поліції та в управлінні СБУ області. Окрім того, в місті має бути розміщено 27 оглядових камер у місцях транспортних розв’язок, площах, зонах відпочинку та інших місцях масового скупчення людей, – зазначив Андрій Петренко.

На реалізацію програми з міського бюджету планують витратити більше 800 тисяч гривень. За ці кошти має бути створена міська мережа відеоспостереження і єдиний аналітичний центр для комплексного моніторингу подій, які відбуваються у Вараші.