Пeршого зaступника гoлови Рівнeнської OДА Юpія Привaрського звільнили з посади. Відповідне розпорядження очільник облдержадміністрації підписав 28 серпня.

Як зазначається у документі, причиною стало те, що Приварський перевищив свої службові повноваження. Зокрема, підписaвши дoкументи, що стосувaлися кaдрових питань упрaвління вoдного господaрства облaсті.

Тому свого часу Держaвне aгентство вoдних реcурсів надіслaло клопотaння пeревірити дії посaдовця.

Нагадаємо, на період перевірки Приварського відсторонили від посади.

Нині ж, у розпорядженні повідомляється, що “дії першого заступника голови облдержадміністрації Юрія Приварського, який 14 липня 2017 року погодив звільнення начальника Рівненського обласного управління водних ресурсів Васильєва Сергія Васильовича, та,  будучи в.о. голови облдержадміністрації, 18 липня 2017 року, чи пізніше, позитивно погодив заяву на його відпустку, що не передбачено чинним законодавством, не сприяють прийняттю ефективних рішень Державним агентством водних ресурсів щодо зміни керівництва Рівненського обласного управління водних ресурсів. Адже Приварський, будучи державним службовцем категорії «Б», якому присвоєно 4 ранг державного службовця, порушуючи свої обов’язки і обмеження, пов’язані з проходженням державної служби, завдає шкоду таким суспільним відносинам, які становлять зміст службової діяльності державного службовця, правопорядку у сфері державно-службових відносин та авторитету державної служби взагалі. Тобто, державний службовець при вчиненні дисциплінарного проступку, безпосередньо завдав шкоди службовій дисципліні та авторитету державного органу, в якому він працює, що у сукупності дає підстави стверджувати про унеможливлення подальшого виконання ним своїх обов’язків”.

А також у документі зазначається, що своїми діями Приварський допустив порушення Присяги державного службовця.