Як повідомляв раніше портал “КРАПКА”, у фракції “Громадський контроль” новий голова – депутат Роман Яворський.

Також двоє депутатів – вже екс-голова фракції Святослав Стельмащук і Тетяна Чубай, вийшли з неї. Свою позицію пояснили розбіжністю поглядів.

Тим часом Роман Яворський зазначив, що таким змінам передували низка моментів.

– 12 вересня відбулося засідання фракції, на якому більшість наших депутатів проголосували за оновлення керівної ланки фракції для забезпечення її дієздатності. У четвер, 14 вересня Святослав Стельмащук, щоб зберегти обличчя, написав заяву про вихід із фракції, що озвучив на сесії, – зазначив він.

А також додав, що останні чотири сесії, напередодні засідань Рівнеради, Святослав Стельмащук не збирав фракцію, хоча сам ходив на Погоджувальну раду.

– Кожен депутат входить у якусь комісію, яка приймає рішення по питаннях порядку деного. Ми не володіли інформацією щодо змісту цих питань, не бачили повної картини кожної сесії, які питання шкідливі, а які корисні для міста, не могли сформувати спільну позицію фракції через цей бойкот голови. Фактично фракція “Громадський контроль” опинилася в умовах, що не дозволяють повноцінно працювати. Хоча після награного скандалу між фракцією і партією навесні всі сторони публічно домовились, що засідання фракції проводитимуться і навіть робили ці їх відкритими разом із журналістами. Святослав по факту був головою фракції, але перестав себе ототожнювати з нею. Тому переобрано нового голову. До цього я був заступником голови фракції, запропонували очолити. Також обрали нового заступника – Любов Романюк. Під час цього голосування на фракції Святослав Стельмащук та Тетяна Чубай “Утримались”, інші – були “За”. Сьогодні двоє наших колег Стельмащук та Чубай вирішили залишити фракцію, це їхній вибір і я його поважаю, – додав Роман Яворський.

Коротко про те, коли і чому змінився голова фракції "Громадський контроль".У вівторок, 12 вересня відбулося засідання …

Опубліковано Романом Яворським 14 вересня 2017 р.

Окрім того, Любов Романюк, яка була членом ВО “Громадський контроль” і очолювала місцеву організацію, написала заяву про вихід із партії і складання повноважень керівника.

Наразі ж депутатська фракція працює у складі трьох міських обранців – Романа Яворського, Святослава Євтушенка та Любов Романюк.