На Рівненщину з’їхалися фахівці туристичної галузі з усієї країни. Так, в області працює Рада туристичних міст і регіонів та Наукова рада з туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 

Нагадаємо, нині на Рівненщині працюють над реалізацією туристичного потенціалу краю. Зокрема, почали створення мережі туристичних інформаційних офісів, реалізація проекту «Медове коло», відродження спідвею, створення нових маршрутів та їх маркування, активізація екологічного туризму. А в планах, крім іншого, є долучення до мережі Зелених та Культурних шляхів Європи.

Також на заході представили законопроект, який напрацювали в Міністерстві. Документом передбачається вдосконалити законодавчі підстави туристичної  галузі, зокрема, термінування, категорії об’єктів, фінансову відповідальність, страхування та державний нагляд.

Під час заходу туристичні принади Рівненщини презентували представники цих об’єктів, а науковці ознайомили зі своїми напрацюваннями у розвитку різних видів туризму. Аби гості відчули унікальність Рівненщини, їм влаштують поїздку до Тараканівського форту та нічну екскурсію «Духи та легенди Дубенського замку», повідомляють у Рівненській ОДА.