Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів із боку незаконних збройних формувань окремих районів Донецької області (НЗФ ОРДО) мирних населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування.

Так, як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, у суботу бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів селище Зайцеве (Донецька область). Наступного дня, перед початком роботи контрольно-перепускного пункту в’їзду/виїзду «Майорськ», яке розташоване поруч з населеним пунктом Зайцеве, українські прикордонники виявили пошкодження у приміщенні модулю для оформлення документів внаслідок попадання у нього кулі калібру 7,62 мм. Куля пройшла на виліт через стіну цієї споруди та застрягла в іншій стіні.

Про наслідки обстрілу прикордонники повідомили спостерігачів української сторони СЦКК, які зафіксували факт обстрілу. Людських жертв та поранень вдалося уникнути так як КПВВ «Майорськ» в нічний час доби не працює.

Такі зухвалі дії НЗФ ОРДО вкотре наражають на небезпеку мирне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватися режиму припинення вогню в рамках «шкільного перемир’я».