День ангела – особливе свято, тому не забудьте привітати з ним своїх рідних і близьких. А кого рівнянам вітати з днем ангела 11 жовтня – читайте далі.

Цього дня відзначають іменини Марк, Макар, Матвій і В’ячеслав.

Значення імені Марк – з латинського «маркус» – «молоток». Походження імені Марк від грецького імені Мазке, яке, в свою чергу, має латинські корені. За другою версією вважається, що початок від імені римського бога Марса – бога війни, бога-покровителя стад і людей.

Ім’я Макар означає «благословенний», «блаженний», «щасливий». Макар – чоловіче ім’я, що має грецькі корені. Походження імені Макар пов’язують з давньогрецькою міфологією: «Макаріос» – один з епітетів Зевса.

Ім’я Матвій означає «Дар Яхве», «Дарований Господом», «Божий чоловік», «дар Божий». У церковних святцях ім’я значиться як Матвій. За значенням ім’я Матвій збігається з іменами Богдан, Федір, Іван.

Походить ім’я Матвій з давньоєврейської мови. Святий покровитель імені – апостол Левій Матвій.

Ім’я В’ячеслав означає «славний», «велика слава». В’ячеслав – російське чоловіче ім’я, що має давньоруські корені. Походження імені В’ячеслав пов’язано з двома словами давньоруською мовою – «вяче», що означає «більше» або «більше» і «слава».