Священики різних конфесій, військові, політики та чиновники зібралися у Рівному за одним столом на молитовний сніданок. Приурочений захід до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Розпочався сніданок із виступу архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона.

Він зазначив, що такі заходи покликані об’єднати Україну і нагадати про загальнолюдські та християнські цінності в нашому житті.

За словами архієпископа, теми допомоги військовим, любові до України, міста, взаємоповаги, підтримки, взаєморозуміння та їх значення надзвичайно важливі в наш час.

Далі присутні озвучили молитву “Отче наш”, помолилися за Україну та Рівне. Після цього приступили до обговорення актуальних питань. Зокрема, під час заходу підняли питання допомоги військовим і ситуації у зоні АТО.

 

Супроводжувалася ранкова зустріч за спільним столом виступами місцевих творчих колективів.

На думку учасників сніданку, символічно, що такий захід відбувається саме напередодні Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою козацтва, та Дня захисника України.

Нагадаємо, проходить такий сніданок у Рівному вперше. Втім всі присутні зійшлися на думці, що він має стати традиційним і відбуватися хоча б раз у рік напередодні 14 жовтня.