За його плечима вже чимало спортивних досягнень і перемог із трьох видів спорту. Зокрема, зі змішаних єдиноборств, бразильського джи-джитсу та греплінгу. Не зупиняючись, він «лупає цю скалу» і йде до своєї мрії. Мова йде про рівненського бійця Павла Демиденка. За свою спортивну кар’єру він провів шість професійних поєдинків. У свої 21 рівнянин вже став володарем поясу ММА однієї із провідних бійцівських організацій України «Real Fight Promotion». Чому вирішив пов’язати своє життя із спортом, як йому вдалося одержати останню перемогу, про що мріє та інше – рівненський боєць розповів у інтерв’ю кореспонденту порталу “КРАПКА”.

– Павле, ти нещодавно переміг румунського бійця Іона Попа та став володарем титулу ММА. Розкажи про сам поєдинок.

– Відразу, коли я вийшов у октагон, то почував себе впевнено. І момент, коли мали одягнути пояс – це було лише питання часу. З перших секунд я, як завжди, розпочав «полювання». На початку поєдинку після серії ударів ліктями, які були, між іншим, дозволені, рефері дав мені жовту картку. Проте, я вважаю, це була помилка. Бо ж часто використовую ці удари. Владнавши все, я продовжив поєдинок. Одним із своїх улюблених прийомів закінчив бій. І отримав головний трофей – свій перший пояс.

– Як довго ти готувався до цього поєдинку?

– Спочатку ми з тренером готувалися до бою з іншим спортсменом. Але потім суперника змінили. Тому нам довелося вносити корективи в підготовку. Я і моя команда дуже багато тренувалися перед цим поєдинком. Весь клуб допомагав мені у підготовці. Також всі мої друзі, знаючи який це буде серйозний поєдинок, радо давали мені поради. Ми з тренером «побудували» розумний план на бій, і повністю його реалізували. Тому все відбулося успішно.

– Що тебе мотивує під час підготовки до поєдинків?

– У першу чергу, я дуже люблю змагання. Завжди хочу бути першим та кращим у своїй справі. Щодня я переглядаю поєдинки інших відомих бійців. Завжди собі виділяю певні прийоми, які б я хотів відпрацювати. Намагаюся уявити, як це буде виглядати, тому візуалізую це в голові. І при першій нагоді йду в зал і відпрацьовую новий прийом. І моя головна мотивація – аби мої батьки мною пишалися. І в майбутньому мрію, щоб мої рідні і близькі ні в чому собі не відмовляли.

– Що найважче у підготовці до бою?

– Важко також емоційно налаштуватися правильно і очікувати самого бою, бо не дуже люблю чекати. Ще потрібно свою вагу «загнати» в рамки категорії. Але в ділі – все цього разу пройшло ідеально. Тому не можу виділити якихось складних моментів для себе. Тому що від цього я отримую задоволення, і цим живу.

– Як ти вважаєш, що тебе виділяє із-поміж інших спортсменів?

– Думаю, що в першу чергу, це мій підхід до бою. Намагаюся дуже розумно вести поєдинок. Завжди шукаю варіанти, як підступитися до суперника. Також маю дуже широкий «арсенал», який ще не був реалізований в поєдинках. Тому що не було нагоди. А ще, моя наполегливість і в дечому, хитрість, (сміється, – автор) дають можливість мені йти вперед.

– Що для тебе означає ММА?

–  Це те, для чого я був створений. Вірю у те, що Бог наділив талантом, щоб я займався цим видом спорту. І завдяки своїй праці зміг би допомагати іншим. Для мене ММА – це те, що люблю всім серцем, це мій стиль життя. І з цього шляху з Божою допомогою я не збираюся сходити.

– Що порадиш починаючим бійцям?

– Не бійтесь пробувати щось нове. Навіть, якщо у вас не виходить і з вас насміхаються. Тому що з мене сміялися, коли я починав. Тоді мені казали, що в мене нічого не вийде. Та й досі мене оточує багато скептиків. Але я вірю в себе і це – моя найголовніша мотивація. Отож, вірте в себе і не зупиняйтесь перед ніякими ударами долі.

Анастасія ШИШКА

Фото до матеріалу з групи "Real fight promotion"