Чи не щодня у православному календарі вшановують тих чи інших святих, а ті, хто мають імена на їх честь – святкують день ангела. Кого рівнянам вітати з іменинами 4 листопада – читайте далі.

Так, цього дня відзначають день ангела Анна, Костянтин і Богдан.

Ганна (Анна) – жіноче ім’я єврейського походження. Походження імені Ганна пов’язано з такими словами на івриті як «благодать», «сила», «хоробрість». Деякі дослідники вказують, що ім’я Анна може означати «милість божа».

Походження імені Костянтин пов’язано з відомим ще з античних часів особистим ім’ям Constantinus. Це ім’я набуло поширення в ранньохристиянські часи завдяки римського імператора Костянтина І Великого, який заснував місто Константинополь – нову столицю Римської імперії.

На Русі ім’я Костянтин з’явилося в 12-14 століттях після прийняття християнства. Їм називали хлопчиків у княжих родинах аж до 15 століття. До 18 століття ім’я Костянтин стало рідкісним, поки Катерина ІІ не назвала свого онука, в надії, що він займе трон візантійських імператорів.

Походження імені Богдан старослов’янська. За іншою версією це ім’я – дослівний переклад грецького імені Федот, що трактується як «богом даний». Богдан часто буває пізно, довгоочікуваним і єдиною дитиною.