У свої 21 рік він має вже дві освіти та нині здобуває третю, отримав звання майстра спорту міжнародного класу з хортингу і викладає фізкультуру в рівненській школі. Втім, це не заважає йому тренуватися та виступати на професійних поєдинках із ММА. Нині рівнянин Руслан Гелешко за свою спортивну кар’єру провів 7 професійних боїв. З них три закінчилися його перемогою, стільки ж – поразкою, а ще один -нічиєю. Чому вирішив пов’язати своє життя із спортом, як вдається все поєднувати, про що мріє і що потрібно для того, аби досягнути спортивного успіху? Відповідями на ці та інші запитання боєць поділився із читачами порталу “КРАПКА“.

– Чому почав займатися спортом?

– Любов до спорту у мене ще з дитинства і почав займатися цим у ранньому віці. Завжди не проходив повз спортивних майданчиків. А от саме єдиноборствами, зокрема, тхеквондо, займаюся із 2011 року.

– Чи пам’ятаєш свої перші змагання?

– Дуже добре пам’ятаю свій перший бій – він був виграшний. Я брав участь у кубку Любарта з тхеквандо-ІТФ у Луцьку в 2011 році. Там, повторюся, посів перше місце в своїй ваговій категорії. Тоді ще не мав хорошої підготовки, адже до того на тренуваннях був лише 3 рази (сміється, – авт). Тренер Юрій Шукалюк запропонував поїхати на змагання. Я погодився. І не жалкую про це, тому що ця перемога подарувала мені впевненість і надзвичайний стимул продовжувати тренування.

– Чому обрав змішані єдиноборства?

– Розпочав займатися єдиноборствами для того, щоб бути готовим захистити себе та своїх близьких у будь-якій ситуації. Це спорт для справжніх чоловіків. Саме в ММА перейшов не так давно. У 2016 році 20 лютого провів свій перший поєдинок. Хоча він був не рейтинговий бій, але змагалися із суперником ми в октагоні за правилами ММА.

– Чим тебе вабить цей спорт?

– Змішані єдиноборства подобаються різноманітністю і барвистістю прийомів. Тому що їх можна застосовувати по-різному. Якщо порівняти з боксом, то там удари наносяться тільки руками. Тому саме в ММА я можу розвиватися і досягати вершин.

– Які вже перемоги та сортивні досягнення маєш?

– Маю звання майстра спорту України міжнародного класу з хортингу. Також є чемпіоном України-2016 з хортингу серед молоді. Крім того, виграв чемпіонат України з хортингу і в 2017 році. Ще є призером кубку Європи з хортингу 2016 та 2017. Та чемпіон світу з хортингу в 2016 році. Ось такі от досягнення.

– Нещодавно ти проводив поєдинок у Львові. Він завершився нічиєю?

– Так. До бою, що відбувся у Львові 8 жовтня, я готувався приблизно місяць. Та через травми – розтягнення зв’язок на нозі, інтенсивно розпочав готуватися за два тижні до бою. Суперником був досвідчений боєць із Білорусі Артем Рогалевич. Вважаю, що нічия – це не поразка, але і не перемога. Тому це стимул для мене ще більше тренуватися.

– Які твої спортивні плани?

– Планую не зупинятися на досягнутому, йти вперед і відкривати нові вершини. Мрія моя така як і у багатьох, хто займається ММА – це пояс UFC!

– Що побажаєш починаючим спортсменам?

– Їм потрібно набратися витримки і терпіння. Адже щоденні тренування вимагають чималих зусиль. Спорт – це не просто робота, після виконання якої можна розслабитися, відволіктися, відпочити. Це – стиль життя, який вимагає від усіх вчинків узгодженості користі та доцільності.

Анастасія ШИШКА