Найкращі серед обласних центрів України дороги у Рівному, найгірші – в Черкасах. Такі результати незалежної оцінки стану українських автодоріг оприлюднив популярний мобільний сервіс Navizor.

Як пише видання “Сім днів“, згідно з даними дослідження, у Рівному лише 8% доріг у критичному стані.

У свою чергу міський голова Рівного Володимир Хомко виданню прокоментував, що для нього були досить несподіваними результати досліджень стану доріг сервісом Navizor.

– Хоча я не маю причин, щоб не довіряти цьому рейтингу, адже його провела абсолютно незалежна структура. І, звичайно, приємно, що ми тут на першому місці. Розумію, що люди, які їздять за кордон, бачили в Любліні чи Берліні дороги кращі. Але ж і бюджет Любліна (з врахуванням специфіки формування деяких статей витрат) в десять разів більший, ніж бюджет Рівного, – зазначив він.

У той час, як Рівненська область за якістю дорожнього покриття опинилася на 9 місці. По області 35% доріг визнано такими, що перебувають у критичному стані.

А серед областей України найгірший стан дорожнього покриття в Одеській та Івано-Франківській областях. Найменше ж потребують ремонту дороги на Київщині.

До слова, стан дорожнього покриття в Україні в цілому лише трішки кращий, аніж у Гвинеї. Інші ж країни світу нашу державу в цьому плані “обганяють”.

Оцінка проводилася за шкалою від 7 балів – за найкращий стан доріг, і до 1 – найгірший. Україна отримала оцінку 2,4.

Тим часом, найкращий стан доріг в Об’єднаних Арабських Еміратах – 6,6.