Українські збройні сили, дотримуючись Мінських угод, дають адекватну відповідь на провокаційні обстріли з боку бойовиків російсько-окупаційних військ.

Командир батальйону, який тримає тут оборону з позивним «Катран» пояснює, що почастішали обстріли у зв’язку з ротаціями частин 1 АК ДНР. Крім того, за даними радіоперехоплення, нашим бійцям протистоять частини, які складаються з осіб кавказької національності, імовірно – чеченці, підлеглі Кадирову.

Командир роти Олександр пояснив, що бойовики систематично ведуть обстріли, починаючи з настання темряви. Працюють, як правило, групи кочівних мінометів – 82мм і 120мм. Ротні вогневі засоби використовуються для придушення вогню противника.

Через обстріли доставка їжі, води і боєкомплекту на передові позиції здійснюється в два етапи. Вантаж довозять на машинах до певної точки, звідки його забирають пішим порядком бійці підрозділів, які тримають оборону на передньому краї.

Передові частини повністю забезпечені їжею, зимовим одностроєм, боєприпасами. Як розповів командир ВОПа з позивним Ірбіс, їжу готують самостійно, на вогонь відповідають у разі безпосередньої загрози життю особового складу.

Передові позиції обладнані і укріплені, бійцями побудовані і обладнані бліндажі для відпочинку, спостережні пункти, відриті окопи повного профілю, обладнаний душ і навіть спортивний куточок, повідомляє мобільна прес-група ОТУ “Донецьк”.