«Кнопкодавство» можна зустріти не лише в Верховній Раді України, але й у Рівненській облраді. До чого тільки не вдаються обласні обранці, аби питання пройшло. А мова йде про передачу громадській організації «Лісовик-Гранд» майже п’яти тисяч гектарів мисливських угідь Млинівського лісгоспу було одним з найбільш спірних у порядку денному сесії облради, яка відбулася 1 грудня.

Як пише “Рress-centr“, скандал навколо створеної лише у жовтні громадської організації «Лісовик-Гранд», серед засновників якої більшість – лісники, виник більше тижня тому. Окрім місцевих ЗМІ, документами, засновниками та правом цієї організації претендувати на таку велику територію державних лісових угідь зацікавились і правоохоронці.

Переконували депутатів на сесії не погоджувати оренду «сумнівній організації», ще й терміном на 25 років, і мешканці Млинівщини. Не допомогло… З 61 зареєстрованого у залі обранця свої голоси «за» віддали – 38. Здебільшого, представники фракцій БПП, «Радикальної партії» та «Конкретних справ». Цікаво, що проголосували навіть ті, хто на той момент у залі взагалі був відсутній. Як це відбувалось, один із депутатів зафіксував на відео.

Одним із тих, хто наполегливо переконував обранців прийняти рішення на користь «Лісовик-Гранду», був депутат облради і головний лісник області Віталій Сухович. Саме він під час обговорення мало не з піною біля рота доводив, що угіддя треба віддати і байдуже, що серед восьми засновників ГО – п’ять лісівники, мовляв «лісівники – професіонали своєї справи, найкраще знаються на лісі, а ще – чесні та порядні».

Наскільки «чесні та порядні», головний лісівник області показав на власному прикладі під час голосування за це питання. Так, пан Сухович та інші представники фракції БПП натисли одразу по кілька кнопок – за себе та за своїх колег, які на той момент були відсутні. Якщо по-простому, займалися «кнопкодавством». До слова, такою поведінкою своїх колег під час голосування обурився голова фракції “Батьківщина” Микола Кучерук та одразу ж звернув на це увагу депутатського корпусу.

Отож тепер, перевіряти аконність «кнопкової діяльності» «чесних депутатів» мають прокурори.