2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

У політичному житті міста 2017 рік відзначився багатьма публічними “розбірками”. Та чи не найбільш обговорюваною подією був розкол фракції “Громадський контроль” у Рівненській міській раді. Когось такий розвиток подій здивував, а для інших – був очікуваним, адже цьому було чимало передумов…

У кулуарах подейкують, що початок ця історія бере ще в 2015 році, коли в результаті виборів депутатами стали не всі ті, хто “мітив” отримати мандат, а бути “у руля” хотілося. Так, розпочалися недомовленості між партією Всеукраїнське об’єднання “Громадський контроль” і фракцією “Громадський контроль” у міськраді. Невдовзі перипетії стихли, принаймні публічно про це не говорили.

А через півтора року, наприкінці березня 2017, з’явилася заява голови партії Романа Денисюка про розпуск фракції. Щоправда, більшість членів фракції з цим не погодилися, провели публічне засідання фракції і рішення щодо її розпуску не підтримали. Так, “Громадський контроль” залишився фракцією у міськраді. Щоправда, не надовго в повному складі.

Вже у вересні голова фракції Святослав Стельмащук і депутат Тетяна Чубай вийшли з фракції. Свою позицію пояснили розбіжністю поглядів. І якщо такий крок Стельмащука зрозумілий, адже він був, як членом партії, так і вважався людиною її очільника Романа Денисюка та його родичем, то рішення Чубай для багатьох стало неочікуваним. Цього передувало засідання фракції, на якому Стельмащука на подальше головування підтримала лише Тетяна Чубай.

Тоді фракцію очолив Роман Яворський. Наразі у ній перебуває троє міських обранців – Роман Яворський, Святослав Євтушенко та Любов Романюк.

Колеги-депутати на такі зміни в “політичній сім’ї” відреагували спокійно. Більш бурхливо відреагував міський голова, мовляв, спати не може, за “Громадський контроль” переживає буде чи ні фракція далі. Поки що є… до найближчих виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівне-2017: співак року – Микола Бобрик