Чотири призери конкурсу представили свої проекти в Центрі розвитку підприємництва Рівненського міського центру зайнятості під час b-social Ukraine Forum – Форуму з соціального підприємництва.

Організаторами заходу виступили обласний благодійний фонд «Любіть Україну», Центр розвитку підприємництва та обласна організація Українська Асоціація Маркетингу за сприяння Державної регуляторної служби в області, управління економіки міста, федерації малого та середнього бізнесу «Єдність», Brain Basket Foundation.

Мета Форуму – оприлюднення результатів конкурсу на кращий проект соціального підприємництва фонду «Любіть Україну» та створення платформи для спілкування учасникам руху.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук зазначив: «Служба зайнятості займає активну позицію щодо підтримки підприємницької ініціативи та формування бізнесу – мислення своїх клієнтів  і організовує на базі міських та районних центрів зайнятості спеціальні консалтингові центри».

Голова правління фонду «Любіть Україну» Михайло Корилкевич ознайомив усіх з перебігом Всеукраїнського конкурсу на кращий проект, який тривав протягом вересня-жовтня 2017 року. Свої ідеї (нові та втілені) запропонували 16 учасників з 10 областей України. «Сьогодні ми визначаємо кращі проекти. І це має запалити ту іскру в голові кожного з нас, яка переросте у величезне полум’я, яке змінить свідомість кожного українця» – сказав він.

Чотири учасники презентували кращі проекти. А саме, Лєране Козакевич з м.Ірпінь Київської області виступила з «Майстер-класом з кримськотатарської кухні». Аліна Козяр з с.Мирогоща Рівненської області розповіла про «Відкриття ательє з пошиття штор, одягу, постільної білизни». Антоніна Нелень з с.Червона Слобода Черкаської області презентувала «Громадську пральню «ЧистЮлька». А переможцем став Юрій Устимчук (м.Остріг, Рівненська обл.) з проектом «Вільний простір «Оперативка».

Нагадаємо, у серпні 2017 року в Рівненському міському центрі зайнятості створено Центр розвитку підприємництва. Він функціонує з метою  сприяння створенню робочих місць, підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу, стимулювання підприємницької ініціативи безробітних, тимчасово економічно неактивних та зайнятих громадян,  а також стимулювання підприємницького мислення у населення.