Лекції та уроки про права людини, виставки юридичної літератури, конкурси та ігри на правову тематику – на Рівненщині розпочався Всеукраїнський тиждень права. Захід щороку відбувається у загальноосвітніхнавчальних закладах, установах та організаціях, підприємствах області, а також в установах виконання покарань. Метою Тижня права є надання правової освіти громадянам, формування у них правової свідомості та культури.

– Цьогорічний Тиждень права відбуватиметься в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».Працівники юстиції підуть у навчальні заклади, де проведуть уроки права, розповідатимуть про права людини. Також виступатимуть з лекціями перед колективами різних підприємств, установ, організацій. Ми прагнемо, аби  діти, молодь і дорослі знали свої права, користувалися ними та розуміли, що потрібно робити, коли твої права порушують, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило.

Окрім того, Рівненська юстиція запросить учнів гімназії «Гармонія» на екскурсію до Будинку юстиції та зали урочистих подій районного відділу ДРАЦС. А 8 грудня відбудеться Всеукраїнський урок «Права людини» у школах, ліцеях та гімназіях Рівного.