2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

Політика – річ мінлива і примхлива. Часто в ній змінюються гравці, або ж опиняються поза політичною грою і займають нові ролі. Так сталося і з екс-заступником голови Рівненської ОДА та депутатом міськради Олексієм Губановим. Ще чотири роки тому, до початку Революції Гідності, він був активним гравцем на політичній арені області. Та, згодом зник. Отож, про все по порядку…

Свого часу Олексій Губанов зробив швидку кар’єру в політиці, розпочавши свій шлях із журналіста місцевого телеканалу та швидко переключившись на політику. Розпочинав він політтехнологом, провів кілька вдалих компаній спочатку в Росії, а згодом – у постпомаранчевій Україні. У 2006 році Губанов став депутатом Рівненської міської ради на чолі виборчого списку “Партії регіонів”. З 2010 року – заступник голови Рівненської облдержадміністрації і знову отримав мандат депутата міськради на чергових виборах.

Наприкінці 2013 – на початку 2014 років, у той час, як більшість із регіоналів на чолі з Василем Берташем вирішили відсидітись “у засаді”, Губанов залишався на своєму місці. Дісталося йому й трішки сльозогінного газу під час штурму ОДА в січні 2014.Тоді кілька тисяч людей пікетують Рівненську облдержадміністрацію. Спочатку вони вимагали спуститися до них голову ОДА Василя Берташа, але, як їм пояснили охоронці, голова перебуває за кордоном. Зрешою до людей, які вигукували “У відставку” і “Ганьба”, вийшли перший заступник голови Анатолій Юхименко та заступник з гуманітарних питань Олексій Губанов.

Однак після активних подій Майдану “регіонал” перестав ходити на засіданнях сесії Рівненської міської ради. А згодом з’явилася інформація, що написав заяву про складання депутатських повноважень, начебто, взагалі переїхав із Рівного та “зав’язав” із публічною політикою. Однак, нового депутата, наступного за списком, у склад ради тоді так і не ввели. Тому Губанов де-юре залишався міським обранцем до кінця каденції шостого скликання. Та з публічної площини в 2014 зник…

Нині ж він повернувся. Щоправда, не у велику політику, а в іншу, не менш перспективну галузь. За інформацією із власних джерел, зараз Олексій Губанов курує проект будівництва одного з рівненських забудовників. Щоправда, у публічному просторі він поки що “не засвітився”. Та й свою причетність до проекту особливо не афішує.