За одинадцять місяців 2017 року до місцевих бюджетів міст та районів Рівненської області платниками податків сплачено 3 114,7 млн. грн. податків і зборів. Це на 661 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Найвагоміші находження – від податку на доходи фізичних осіб – 2 062,7 млн. грн. Частка надходжень від ПДФО складає 66% у  надходженнях до місцевих бюджетів області.

Завданням місцевого бюджету є забезпечення необхідними грошовими ресурсами фінансування заходів господарського й культурного будівництва, комунального і житлового господарства, розвитку освіти, охорони здоров’я тощо.

– Заходи фіскальної служби щодо детінізації економіки, руйнування тіньових схем, створення легального ринку зайнятості, легалізація ринку торгівлі підакцизними товарами створюють бюджетні резерви, які сприяють розвитку територіальних громад Рівненщини. У фіскальній службі зацікавлені у зміцненні конструктивного діалогу з сумлінним бізнесом, який створює робочі місця, дбає про інвестиції і таким чином формує основну питому вагу податкових надходжень до бюджету, – зауважив перший заступник начальника  Головного управління ДФС у Рівненській області Анатолій Клячук.