2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

Рівненський паралімпійський спортсмен Іван Сівак цьогоріч здобув низку престижних нагород і звання “Спортсмен місяця” у жовтні. Кандидатуру Івана Сівака запропонував Міжнародний паралімпійський комітет. У його кар’єрі це відбулося вже вдруге. Тим часом серед інших претендентів на номінацію були найсильніші представники різних видів спорту  з усього світу. Переможців же визначали шляхом інтернет-голосування.

Іван Сівак зізнається, що не очікував від рівнян такого ажіотажу в соцмережах. Його підтримували і друзі, і знайомі, і навіть однокласники доньки та їх батьки. У результаті він набрав більше 52 відсотків голосів, випередивши суперників із Монголії майже на 10 відсотків.

До цього Іван Сівак завоював «золото» на чемпіонаті світу зі спортивних танців на візках. Цьогоріч чемпіонат світу відбувався у Бельгії і зібрав 170 спортсменів із 22 країн. Упродовж двох днів вони виїжджали на паркет, танцювали стандартну програму і «латину», попри візки, демонстрували акробатичні трюки, вловлювали ритм і створювали особливу атмосферу.

До слова, в Івана Сівака – значний чемпіонський досвід. Раніше він виступав із дружиною Надією. Вони брали участь у найпрестижніших змаганнях і традиційно поверталися із медалями. За цією парою стежили, намагалися повторити і не могли перетанцювати. Разом вони були непереможні. А рік тому Надії не стало…

На цьогорічному ж чемпіонаті світу рівненський спортсменьприміряв ще один образ, влаштувавши на паркеті міні-виставу.

– Я також виступав у категорії «Фрістайл соло, клас 2». За своєю суттю, це показовий номер, де можна добирати музику, продумувати композицію, а головне – визначатися з ідеєю, яку хочеш донести через танець. Разом із хореографом Світланою Крюковою ми обрали образ блазня Петрушки. Та вона працює у Києві. Тому ми могли займатися з нею тільки під час зборів команди. Решту часу працювали у відеорежимі. Так, я займався в Рівному, в приміщенні «Інваспорту», а відзнятий матеріал тренувань надсилав Світлані. Ми відточували номер у Києві, під час зборів разом із головним тренером Оленою Чиж. На чемпіонаті світу я виступав із ним вперше, – розповідає Іван Сівак.

Нагадаємо, Іван Сівак – заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У 2017 році спортсмен постав на сцені в новому амплуа, а попереду його чекає ще чимало творчих експериментів і нових досягнень.