Науковці з низки міст України, а також із Білорусі, Молдови, Узбекистану та Польщі, обговорювали в Рівному актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії. Відбулося це під час VІІ Міжнародної наукової конференції, організованої історико-соціологічним факультетом РДГУ.

Так, впродовж двох днів учасники конференції працювали у різних секціях. За цей час обговорили проблеми суспільно-політичного, соціально-економічного та культурного розвитку України, духовну культуру України: європейський контекст, всесвітню історію у сучасних дослідженнях, історичне краєзнавство, а також джерелознавство, історіографію та спеціальні історичні дисципліни.

Як зазначив декан ІСФ Валерій Шеретюк, Міжнародна наукова конференція “Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії” в РДГУ проходить вже сьомий рік поспіль.

– З кожним роком розширюється географія учасників заходу та до нашої конференції долучається все більше науковців. Також, зважаючи на події в Україні, чимало науковців досліджують питання, пов’язані з сучасною ситуацією у нашій державі та перспективи, які чекають українців. Цьогоріч учасники конференції працювали впродовж двох днів у різних секціях. Також захід супроводжувався екскурсіями та розповідями про історію Рівного, аби ближче познайомити гостей конференції із нашим містом. Побували учасники заходу й на екскурсії в історико-культурному центрі “Пересопниця”, – зазначив Валерій Шеретюк.

Нагадаємо, така конференція в РДГУ щорічно проходить на початку грудня.