2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

По вуха в смітті – і не метафоричному, а буквальному значенні цьогоріч провело Рівне. З під-нього не було видно контейнерів, в ньому заводилися щурі, у приватному секторі його розтягували собаки, а в сміттєпроводах – стояв жахливий сморід тижнями. І все тому, що приватне підприємство – “Санком-Рівне”, яке мало б вивозити відходи з частини вулиць міста, не робило цього вчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Рівному в горах сміття вже з’являються щурі – керівник “Санком” просить почекати, вивезуть

У Рівному з нового року хочуть попрощатися із “Санкомом”

Тисячі скарг мешканців, десятки ОСББ і приватних підприємців, які відмовилися від послуг компанії, ультиматуми від міської влади – все це ніяк не вплинуло на керівництво “Санкому”. Відтак, замість того, що вживати заходи для вирішення проблеми, керівник підприємства Микола Горбачук хамив чиновникам і журналістам, а додзвонитися до диспетчера компанії – взагалі місія нездійсненна. Як результат – усі свята Рівне проводило у смітті, а влітку мешканці обурювалися, що в горах непотребу біля сміттєвих баків вже завелися щурі. Сміттєвими ж “ароматами” дихали всі, хто проходив повз, чи кому не пощастило і вікна їх квартири виходили прямісінько на контейнери.

Схоже, у смітті зустрінуть рівняни й новий рік, Різдво, Великдень та інші свята, адже договір із недобросовісним підприємством завершується лише влітку 2018 року. До того часу варіантів не багато – або запасатися терпінням і далі спостерігати сміттєві натюрморти, або ж якщо в будинку вже створено ОСББ – розривати договір на обслуговування із підприємством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На день Незалежності України Рівне “загрузло” в смітті, бо “Санком” не вивіз вчасно [ФОТО]

“Санком” вже тиждень не вивозить відходи з сміттєпроводу рівненської багатоповерхівки

Нагадаємо, ще восени міський голова Рівного обіцяв дати недобросовісному підприємству “копня під зад”. Тим часом керівник “Санкому” Микола Горбачук розводив руками, мовляв, ламається техніка, але щось придумаємо, виправимося і сміття вивозитиметься за графіком. Такі обіцянки рівняни чули ще від Великодня. Натомість замість їх виконання – бачать “сміттєві натюрморти” під вікнами своїх будинків чи не щодня. А поки що територію ЖКП “Покровське” з 1 жовтня передали на обслуговування “КАТП-1728”, а сміття із приватного сектору Рівного з 1 листопада почала вивозити інша приватна фірма “Рівне еко світ”.

Ну що ж, обіцяного три роки чекають – говориться у відомій українській приказці. А рівнянам доведеться зачекати ще півроку поки відбудеться новий тендер, оберуть іншого надавача послуг, сміття біля їх будинків почнуть вивозити вчасно і сморід не стоятиме під вікнами за кілька днів чи навіть тижнів.