А ви були чемними цього року? У ніч із 18 на 19 грудня українці вірять, що приходить Святий Миколай. Всім, хто цьогоріч був слухняним – він дарує подаруночки, а тим, хто не дуже – різочку. Рівняни ж вірять, що Миколай принесе подарунки не лише малечі, але й дорослим, і що в цю ніч кожен може знайти під своєю подушкою, у чобітках чи на підвіконні пакунок від Святого. Хто з відомих рівнян і як перевтілюється у Миколая, щоб привітати своїх близьких, а хто сам вірить, що був чемним і до нього завітає добрий Святий – дізнавалася журналіст порталу “КРАПКА”.

Актриса Ніна Ніколаєва розповідає, що цього свята дуже чекають її діти.

– Свято Миколая дуже чекають мої діти, традиційно пишуть йому листи. Також часто очікування цього дня є гарним виховним моментом. Адже щороку я нагадую їм історію, хто такий Миколай і чим він заслужив собі таку шану. Подаруночки отримують лише дітки, ну хіба ще кіт у вигляді концервочки якогось нового корму. Різочку за всі роки ще у нашій сім’ї не отримав ніхто. Старший син вже засумнівався в існуванні Святого Миколая, хоч я стараюсь переконати його, що він є, і звісно у що віриш, те і збувається, – розповідає Ніна Ніколаєва.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вірить, що Миколай прийде і до нього.

– До моїх дітей завжди Миколай приходить із подарунками. Найменшим приносить солодощі, приємні дрібниці, для синів – більш серйозні. Цього року діти отримають те, що просили у Миколая. Дружина – була слухняною цього року і теж отримає свій подарунок від Миколая. Надіюся, що і до мене прийде Святий не з різочкою, – посміхаючись коментує він.

А також додає, що цьогоріч, саме 19 грудня разом із працівниками Рівненської ОДА він здаватиме кров для онкохворих діток.

Майстриня Зоя Романова каже, що передає подарунки від Миколая своїм дітям.

– На це свято завжди дарую від Миколая подарунки своїм дітям. Також по мірі своїх можливостей до дня Святого Миколая допомагаю діткам, які цього потребують, аби вони теж відчули позитив і радість у цей день, – розповідає майстриня.

Депутат Рівненської міської ради Святослав Євтушенко вважає, що Миколай приходить до усіх, хто був чемним, незалежно від віку.

– Мої менші діти вірять у Святого Миколая, пишуть йому листи та з нетерпінням чекають подарунків. Цього року отримають те, про що просили Миколая. А дорослі, хто був слухняним,  теж у цей день, думаю, отримає подарунки. Головне – вірити в хороше та залишати у своєму житті місце для чуда, – переконаний депутат.

Засновник проекту “Пузата мама” Оксана Кравець розповідає, що День Святого Миколая – її улюблене свято.

– Я й досі заглядаю під подушку і чекаю подарунка. Тому для своїх дівчаток у цей день разом з чоловіком готуємо корисні і цікаві подарунки. Заздалегідь “випитуємо” у дітей, що вони хотіли би отримати, також вони, як і усі дітлахи, пишуть листи Миколаю. Це теж дуже серйозна робота, бо інколи бажання дітей займають кілька аркушів. Водночас, я завжди розповідаю, хто такий Миколай, як він допомагав людям, не забуваю розказати і про чортика, який неслухняним діткам кладе під подушку різочку, – каже Оксана Кравець.

Депутат Рівненської міської ради Олег Карпяк вірить, що Миколай приходить до усіх.

– Я вірю, що Святий Миколай приходить до всіх, хто себе гарно поводив і дарує подарунки. Вірю, що і я під подушкою знайду свій подаруночок, а дітям – передам ті, які вони просили у Миколая. У мене в сім’ї усі чемні, то кожен під подушкою знаходить пакуночок для себе від Святого, – ділиться депутат.

Народний депутат України Сергій Євтушок дарує та отримує подарунки від Миколая.

– У нашій родині Миколай приходить до дітків із символічними подарунками. Найменші – отримують солодощі та те, що просили в Святого, старші – більш потрібні речі, це можуть бути приладдя у школу. Вітаю із цим святом й дружину, – додає нардеп.

 

Речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко розповідає, що цьогоріч їй Миколай подарував подорож у Німеччину напередодні свята.

– Найголовнішим моїм Миколаєм у житті – був батько, якому я багато в чому завдячую. Тому цього дня я не лише вітаю рідних і близьких зі святом, але й згадую батька. Доньці ж від Миколая даруємо книги, косметику, солодощі, різноманітні милі дрібнички. Не залишаться без подарунків і чоловік, – каже Оксана Юрченко.

Депутат Рівненської міськради Олександр Крюков цього дня вітає дітей і хрещеників.

– У нашій сім’ї за подарунки від Миколая відповідає дружина, вона контролює, щоб він обовязково виконав бажання дітей і подарував те, що вони хотіли. Також цього дня дарую подаруночки від Святого і своїм похресникам. Окрім того, вже кілька років поспіль вітаю школярів однієї із шкіл, якій допомагаю, – додає він.

Депутат Рівненської облради Олександр Корнійчук каже, що Миколая для нього – це добре і світле свято.

– Цього дня діти з нетерпінням чекають подарунків, пишуть листи Миколаю і вірять, що він принесе бажане. У нас в сім’ї подарунки від Святого передає під подушки дітям дружина. За весь цей час різочки Миколай ще нікому не приносив, вірю, що всі були чемними. Також впродовж останніх років я із цим святом вітаю ще діток із кількох сімей, яким допомагаю. Взагалі вважаю, що у цей день варто дарувати добро, – розповідає депутат.

А всім читачам порталу “КРАПКА” бажаємо приємних подаруночків під подушкою, гарного настрою і щоб незалежно від віку, у вашому житті залишалося місце для чуда! Будьте чемними і нехай цієї ночі до вас обов’язково завітає Миколай 😉

Вікторія РИЧКО