Впродовж місця на території Рівненської області тривала операція під умовною назвою «Перевізник. Зима». Групи реагування патрульної поліції разом із працівниками «Укртрансбезпеки» перевіряли маршрутні транспортні засоби та їх водіїв на дотримання норм перевезення пасажирів.

За результатами спільних відпрацювань працівники поліції проінспектували стан 1655 автобусів, які курсують дорогами Рівненської області. Відповідно до виявлених порушень, було складено 264 адміністративних матеріалів на перевізників за порушення правил дорожнього руху, порушення транспортної безпеки та невжиття норм, щодо ліквідації несправності автомобілів.

Найчастішими порушеннями, які допускають водії є порушення правил надання послуг, а це: здійснення регулярних перевезень пасажирів на постійних маршрутах без укладення договору на перевезення, або без паспорта маршруту. Таких на території області зафіксували 125 у всіх районах області. З них 63 у випадках коли водії транспортних засобів відхиляються від встановленого маршруту, без поважних на те причин.

Крім того правоохоронця склали 35 протоколів за статтею 121-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перевезення пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу). Ще 17 протоколів складено за частиною 2 та 3 статті 121 (Керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності…; Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов).

Шестеро водіїв керували маршрутними транспортними засобами без документів на право керування відповідним автомобілем.

Крім того, у Здолбунові працівники поліції виявили водія, який знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння. На нього працівники поліції винесли постанову за статтею 130 КУпАП.

13 автомобілів виявлених на маршруті мали технічні несправності. Двоє мали недоліки рульового управління, шість з несправностями світлових приладів, два мали невідповідне гумове покриття шин. Інші мали незначні технічні несправності.

У 67 випадках поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності водіїв за порушення правил дорожнього руху: порушення перетину дорожньої розмітки, проїзд на червоне світло світлофора, створення аварійної ситуації та інші.