З суперечками депутати Рівненської міської ради прийняли зміни до регламенту, щоправда, не всі.

На думку деяких міських обранців, деякі зміни, які пропонувалися до регламенту, обмежують їх права. Мовляв, є закон і він має більшу юридичну силу, ніж регламент.

– Ніхто не може забороняти чи обмежувати депутата в можливості подати проект рішення. Підтримати його чи ні – кожен може визначитися під час голосування на сесії, але опублікований проект рішення має бути, інакше – це обмежує права депутата, – зазначила депутат Галина Кульчинська.

Підтримали таку позицію й інші міські обранці, мовляв, “дурість” кожного має бути помітною і якщо депутат подає абсурдне рішення, то колеги можуть його не підтримати, а люди – самі зробити висновки про того, за кого голосували.

У результаті обговорення міські обранці прийняли рішення щодо внесення так званих “неконфліктних” змін. За таке рішення проголосували 28 депутатів. Тим часом зміни в частині обмеження депутатами можливості подання проектів рішень не підтримали. Зокрема, новими змінами пропонувалося, щоб юрист організаційного відділу одноосібно приймав рішення щодо того зареєструвати чи ні проект рішення, який пропонує депутат, тобто рішення мало б пройти, так звану, юридичну експертизу.