На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій.

Так, спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації. Під час ревізії виявлено, що 87 жителів району, які звернулися за призначенням житлової субсидії, не внесли до декларації відомості щодо придбаних протягом попередніх 12 місяців транспортних засобів, вартістю понад 50 тис. грн. Як результат, ці субсидіанти мають повернути незаконно отримані за опалювальні періоди 2015 – 2017 років субсидії на загальну суму 716 тис. грн.

Також держаудитори виявили факти зайвих щомісячних компенсаційних виплат з догляду за інвалідами I групи та за 80-річними пенсіонерами. Зокрема, незаконно виплачено 37,3 тис. грн  63 особам, які мали доглядати за інвалідами та людьми похилого віку, але перебували за межами України. Щодо вказаних осіб зайво нараховано єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 841 тис. грн.

Ще 27,6 тис. грн незаконно отримали 8 осіб, які не здійснювали постійного догляду за інвалідами І та ІІ групи відповідного захворювання, оскільки були відсутні в країні.

Загальна ж сума виявлених ревізорами порушень, що призвели до втрат, становить понад 1,6 млн грн. Станом на сьогодні вже відшкодовано 740 тис гривень.

Результати ревізії направлено до Управління захисту економіки в Рівненській області та до Департаменту захисту економіки Національної поліції в Рівненській області.