У Рівненській обласній лікарні планують зробити сучасний кардіологічний центр. Заклад функціонуватиме на базі відділення інтервенційної радіології обласної клінічної лікарні.

У центрі тривають роботи із встановлення сучасного агіографічного обладнання та облаштування агіографічної операційної.

Наразі здійснюється монтаж і встановлення дизель-генераторної установки для безперебійного електропостачання операційної. Його було закуплено в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі людям» на Рівненщині.

– У рамках проекту визначено закупівлю ангіографічного комплексу, спеціалізованого кардіо-вускулярного сканера, апаратів штучної вентиляції легень, дефібриляторів/моніторів, електрокардіографів, зовнішніх кардіостимуляторів та іншого. Загалом на цю закупівлю спрямовано 1 мільйон 120 тисяч доларів США. Більшість обладнання уже доставлено в обласну лікарню та відбувається його монтаж. До нового року очікуємо завершення усіх поставок, – зазначив  керівник групи консультаційної підтримки проекту на Рівненщині Сергій Рибачок.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, встановлення ангіографа дозволить більш якісно проводити операції на серці, адже зараз в області діє лише один, фізично застарілий ангіограф у Рівненській міській лікарні. Нове обладнання є єдиним інструментом, що дозволяє проводити операції на судинах і, в першу чергу, при інфарктах.