2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: епопея року – сміття

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

Її чекали роками, про неї довго говорили, шукали, де взяти гроші, нарешті її пообіцяли зробити та навіть попіарилися на цьому. Мова йде про реконструкцію стадіону “Авангард”.

Ще півтора року тому в місті гучно презентували проект, як виглядатиме стадіон вже за два з половиною – три роки. Щоправда, поки що реконструкцію “Авангард” побачив лише на картинці.

Передбачалося, що її розпочнуть до кінця 2016 року. Завершується, 2017 і досі — цього не сталося. Поки що міське управління капітального будівництва підписало договір із львівською компанією «АртПростір» на виготовлення проекту реконструкції стадіону. Коштувати це мало 1 мільйон 490 тисяч 685 гривень. Щоправда, проект так і “завіс”… на експертизі.

Тим часом депутати в 2017 році вже встигли виділити з бюджету Рівного 1,6 мільйонів гривень на частину робіт. Втім, при внесенні змін до бюджету міста, ці кошти зняли. Офіційною причиною цього стала та ж затримка експертизи проекту, яку проводять у Києві. А поки перипетії навколо стадіону тривають, рівненська футбольна команда “Верес”, яка нині грає у вищій лізі, поїхала проводити тренування і підготовку до матчів у Львові. На який період — тепер сказати важко. Адже рік тому передбачалося, що реконструкція стадіону відбуватиметься впродовж двох з половиною років. За цей час вона мала обійтися у 110 мільйонів гривень із бюджету міста.

Планували, що проходити реконструкція буде у чотири етапи. Серед іншого розробники обіцяли облаштувати дренаж, щоб стадіон не підтоплювало, футбольне поле з підігрівом, оновити трибуни, приміщення і провести низку робіт із благоустрою.

Нині ж за найскромнішими підрахунками вартість реконструкції стадіону зросла до 140 – 150 мільйонів гривень.

Чи “дійдуть руки” та чи знайдуться кошти для “Авангарду” в 2018 році – поки що питання без відповіді, адже чиновники вже не обіцяють – чекають… Ну що ж, як говориться в народній приказці, обіцяного три роки чекають, півтора – вже пройшло і за цей час, окрім обіцянок і зміни термінів, рівняни нічого більше не дочекалися.