2017 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують цей рік і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: провал року – реконструкція стадіону “Авангард”

Рівне-2017: протест року – “блокада Донбасу” та спалені шини біля Рівненської ОДА

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівнe-2017:cпівак року – Миколa Бобрик

Рівне-2017: боєць року – Павло Демиденко

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: епопея року – сміття

Рівне-2017: Меморандум року – Рівненщина-Луганщина: дружба заради миру

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

2017 на Рівненщині запам’ятався, як рік завершення добудови освітніх закладів у низці населених пунктів області. Мешканці деяких сіл роками, і навіть десятиліттями чекали, коли ж їх діти зможуть ходити у дитсадок чи школу не за кілометри від дому. Нарешті це сталося. Цьогоріч кошти віднайшли і довгобуди перетворилися у сучасні навчальні заклади.

Школа у селі Пісків

Зокрема, в 2017 році завершено будівництво 4-х шкіл: у селах Горбаків Гощанського району, Шпанів Рівненського району, Глинне Рокитнівського району та Пісків Костопільського району.

Школа у с. Шпанів

Так, школярі цих сіл тепер можуть навчатися у сучасних закладах, до слова, деяким із яких, можуть позаздрити навіть учні обласного центру. А, наприклад, Шпaнівському НВК надaно стaтус опорного зaкладу з філіями у Ходосaх та Рeшуцьку. Тим часом дoбудови школи житeлі Горбaкова та нaвколишніх сіл чекaли понад 30 pоків. Звeдена ще у рaдянські чaси коробкa нaрешті перeтворилася нa зaклад нового оcвітнього проcтору.

У свою чергу голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зазначив, що важливо брати на себе відповідальність і у найбільш стислі терміни створювати у селах області сучасні та прогресивні школи.

– Цьогоріч ми віднайшли кошти та зосередили увагу на добудові тих закладів, у яких була найбільша потреба, – додав він.

БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ:

Після реконструкції Корнинська школа буде втричі більшою

У Костопільському районі ремонтують школи та стадіон

На Рівненщині на добудову школи витратили 27 мільйонів

Також цьогоріч проведено реконструкцію шкіл у с.Корнин Рівненського району, с.Вовковиї Демидівського району, с.Велюнь Дубровицького району та с.Гільча Друга Здолбунівського району.

Окрім того, продовжуються будівельні роботи у школах сіл Степангород і Озерці Володимирецького району та с. Цепцевичі Сарненського району.

Не лише школи, а й дитсадки активно добудовували цьогоріч на Рівненщині. Так, у 2017 році побудовано 4 дошкільних навчальних заклади – в селах Обарів та Оржів Рівненського району, с.Новомильськ на Здолбунівщині та в м.Березне. А ще відремонтовано 30 садочків.

– Я сам багатодітний батько і знаю, яким важливим для виховання дитини є її період перебування у садочку – гарному, чистому, теплому і з фаховим персоналом. Саме такі дошкільні заклади ми намагалися створювати цьогоріч. Разом із тим, плануємо і надалі систематично створювати нові  місця у дитячих садочках, – прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Відкриття дитсадка у с. Новий Корець

Також у 2017 було проведено реконструкцію 6 садочків – в с.Новий Корець Корецького району, с.Дубляни Демидівського району, с.Залав’я Млинівського району, с.Городище Рівненського району, в смт Гоща та м.Радивилів.

Відкриття дитсадка у с. Новий Корець

Тепер дітлахи цих населених пунктів мають можливість відвідувати сучасні заклади. У свою чергу чиновники обіцяють і надалі приділяти увагу розвитку навчальних закладів на Рівненщині, створювати нові дитсадки та модернізовувати школи, які цього потребують. А що з цього вийде – побачимо вже в 2018.