У ніч із 31 грудня на 1 січня рівнянами зустрічатимуть новий 2018 рік. Традиційно в цю ніч прийнято збиратися за святковим столом із різноманітними стравами та смаколиками. У скільки цьогоріч рівнянам обійдеться новорічний стіл – рахували журналісти порталу “КРАПКА”.

До уваги бралася вартість продуктів, які потрібні для приготування найпопулярніших новорічних страв.

Солоні страви

Традиційно на новорічний стіл готують різноманітні салати. Одним із найпопулярніших залишається “Олів’є”. Якщо готувати вдома, то 3 кг  салату рівнянам обійдуться у середньому в межах 110 – 120 грн. Якщо ж купувати готовий у супермаркеті, то він обійдеться від 55 до 80 грн за 1 кг.

Також часто готують на новорічний стіл салат “Шуба”. У складі оселедець (від 80-120 грн за 1 кг), буряк (5-9 грн за 1 кг), морква (5-9 грн за 1 кг), картопля (5-7 грн за 1 кг) і майонез. Він обійдеться у межах 90 – 120 грн за кілограм.

Окрім того, частенько на новорічному столі можна побачити червону ікру, або ж страви з нею. Так, наприклад, баночку цього продукту в Рівному можна придбати від 80 до 200 грн.

Який ж новий рік без мясних страв. Так, традиційно на столі можна побачити запечену качку, індичку або ж курку. За качку в цьому році доведеться заплатити від 100 грн до 130 грн, індичка обійдеться у межах 110 – 140 грн, а за курку треба заплатити від 60 грн (домашній варіант – від 80 грн).

Також серед новорічних страв можна зустріти рибу. Морська риба, як правило, коштує дорожче, а річкова – дешевше. Ціна на сьомгу або лосось стартує від 250 грн за 1 кг, карасі – від 35 грн, телапія – від 160 грн, скумбрія морожена – від 60 грн, а короп – від 35 грн.

Шампанське

Традиційним напоєм на новорічному столі вважається шампанське. Його вартість у Рівному коливається від 69 грн – за акційне і до 300 грн за вишукане італійське.

Також в останні роки популярності набуває ігристе вино. Його в магазинах Рівного можна придбати від 80 до 250 грн.

У середньому за напій із бульбашками для новорічного столу в Рівному доведеться заплатити в межах 80 – 120 грн за одну пляшку.

Мандарини

Який ж новий рік без мандарин? У Рівному ці фрукти можна придбати в межах 27 – 38 грн за 1 кілограм. В супермаркетах можна потрапити на мандарини за акційною ціною, на ринку ж – стала. Щоправда, якщо купувати фрукти без знижок, то в супермаркетах міста їх пропонують дорожче.

Ананас

Кілограм цього екзотичного фрукту в Рівному коштує у межах 50 – 60 грн за кілограм.