Приміщення в с.Чемерне Сарненського району, що на Рівненщині, повернути у власність держави. Відповідне рішення прийняв суд. А також постановив відшкодувати заборгованість за його оренду.

Так, органами прокуратури Рівненської області вжито заходів щодо повернення державі в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області об’єкта нерухомості, загальною площею 77,4 м2 вартістю понад 100 тис грн.

Йдеться про частину виробничого будинку механічного цеху в с.Чемерне Сарненського району, що перебуває на балансі державного підприємства і було передано у строкове платне користування фізичній особі-підприємцю.

Прокурори встановили, що у травні 2017 року договір оренди припинив свою дію, однак орендарем не здійснено жодних заходів щодо повернення орендованого майна у власність держави. Крім того останній у порушення договірних зобов’язань системно не сплачував орендну плату за користування нерухомістю.

Дізнавшись про дані порушення законодавства, Сарненською місцевою прокуратурою з метою захисту інтересів держави пред’явлено позов до суду з вимогою повернення державного майна з незаконного володіння, а також стягнення з підприємця заборгованості за договором оренди.

Як результат, Господарським судом Рівненської області підтримано законну позицію прокуратури та задоволено її позов у частині звільнення та повернення приміщення державі. Провадження в частині стягнення заборгованості судом припинено, оскільки відповідач відшкодував борг у добровільному порядку ще у ході судового розгляду цієї господарської справи.