Правоохоронці у Дубенському, Костопілському, Демидівському та Рокитнівському районах Рівненщини зафіксували чотири факти незаконного поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Другого січня працівники Дубенського відділу поліції вилучили у 37-річного жителя села Привільне гранату «Ф-1» із маркуванням.

Дільничні офіцери поліції Костопілського відділу поліції третього січня вилучили у 35-річного жителя села Трубиці гранату «Ф-1» та запал до неї. Зі слів чоловіка, небезпечний предмет знайшов у листопаді торік біля річки.

Також учора оперативники Демидівського відділення поліції під час відпрацювання району у селі Дубляни вилучили у 35-річного місцевого жителя 26 патронів калібру 5,45 мм. Крім того, 36 патронів різного калібру вилучили поліцейські у 39-річного жителя селища Рокитне.

За усіма фактами поліцейські розпочали досудові розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Усе вилучене направили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, за результати якої будуть прийняті відповідні процесуальні рішення.