2017 рік добіг до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують рік, що минув, і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2017“, які запам’яталися у році Півня.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнe-2017: розкoл рoку – “Громадський кoнтроль” у міськраді

Рівне-2017: провал року – реконструкція стадіону “Авангард”

Рівне-2017: ідея-фікс року – очищення озера Басів Кут

Рівне-2017: протест року – “блокада Донбасу” та спалені шини біля Рівненської ОДА

Рівне-2017: повернення року – Олексій Губанов

Рiвне-2017: актриcа рoку – Нінa Ніколаєвa

Рівне-2017: боєць року – Павло Демиденко

Рівне-2017: переполох року – спалах гепатиту

Рівне-2017: епопея року – сміття

Рівне-2017: Меморандум року – Рівненщина-Луганщина: дружба заради миру

Рівне-2017: досягнення року – будівництво шкіл і дитсадків у селах області

Рівне-2017: послугa року – “Шлюб за дoбу”

Рівне-2017: мегaподія року – концeрт “Дзідзьо”, “Ляпиc-98” і “Mozgi” під відкритим нeбом

На неї довго нарікали, між ямами намагалися знайти асфальтне покриття, при можливості водії об’їжджали стороною і цьогоріч її таки почали ремонтувати. Мова йде про дорогу на вулиці Шухевича, яка чекала капітального ремонту впродовж кількох років і в 2017 нарешті дочекалася.

Так, київська шляхобудівна компанія “Будальянс груп”, яка виграла  тендер на капітальний ремонт вулиці Шухевича, восени 2017 року нарешті приступила до роботи. Так, у минулому році шляховики встигли зробити приблизно третину робіт. Зокрема, поклали чорнове асфальтне покриття, облаштували велодоріжки, пішохідні зони, здійснили підготовчі роботи. На це з бюджету міста витратили приблизно 12 мільйонів гривень.

Цього ж року передбачається, що дорогу таки дороблять. Зокрема, мають покласти основний шар асфальту, встановити бордюри тощо. Загальний бюджет капітального ремонту дороги на вулиці Шухевича від перехрестя з вулиці Богоявленської до Князя Володимира становить 27 мільйонів гривень. Чиновники переконують, що завершать роботи вже цього року.

А для того, щоб за кілька років асфальт між ямами на вулиці Шухевича знову не довелося шукати, в Рівному розглядають питання щодо зміни транспортних потоків. Адже спеціалісти зазначають, що якщо зараз зробити дорогу і нею надалі їздитиме великогабаритний транспорт, то через 5 років знову з’являться ями, тріщини тощо. Відтак у Рівному вже півтора року працюють над створенням схеми транспортних сполучень. Завершити її обіцяють цьогоріч. Що з цього вийде – побачимо вже в 2018.